Friday, 20 February 2009

err...wanita melayu terakhir????




20.02.2009...6pm













conversation antara aku dan anak aku,,,najmee (14) dan izat (13). aku masih lagi dalam pakaian kerja...friday, pakaian kerja =baju kurung.














aku: mama nak gi jogging, ok....(jogging track hanya di belakang rumah aku, di tepi sungai Galing...tak perlu drive pun)

jamee: (dengan muka tak percaya)...pakai baju kurung?

aku: takkan la pakai baju kurung...motif sangat jamee ni

jamee: hehehe...kan mama wanita melayu terakhir...

aku: (ciss)...eh...ustazah pun tak gi jogging pakai baju kurung tau...

jamee: (senyum)...ustazah bukan wanita melayu terakhir ma...

izat: hahaha...good one...good one

aku: (boink..huh...tak terbidas aku...sekarang kau orang tahu la kenapa aku tiap2 hari psycho...)















aku...satu hari aku akan pergi jogging dengan berbaju kurung...tapi kalau pakai baju kurung, takde la aku jog...aku jalan dengan lemah-lembut je la...kan wanita melayu terakhir...hehehe