Friday, 20 February 2009

err...wanita melayu terakhir????




20.02.2009...6pm













conversation antara aku dan anak aku,,,najmee (14) dan izat (13). aku masih lagi dalam pakaian kerja...friday, pakaian kerja =baju kurung.














aku: mama nak gi jogging, ok....(jogging track hanya di belakang rumah aku, di tepi sungai Galing...tak perlu drive pun)

jamee: (dengan muka tak percaya)...pakai baju kurung?

aku: takkan la pakai baju kurung...motif sangat jamee ni

jamee: hehehe...kan mama wanita melayu terakhir...

aku: (ciss)...eh...ustazah pun tak gi jogging pakai baju kurung tau...

jamee: (senyum)...ustazah bukan wanita melayu terakhir ma...

izat: hahaha...good one...good one

aku: (boink..huh...tak terbidas aku...sekarang kau orang tahu la kenapa aku tiap2 hari psycho...)















aku...satu hari aku akan pergi jogging dengan berbaju kurung...tapi kalau pakai baju kurung, takde la aku jog...aku jalan dengan lemah-lembut je la...kan wanita melayu terakhir...hehehe

14 comments:

azwan bamadhaj said...

sah psycho...

MASITA MD SHAH said...

madam pasni try ngn kain batik pulak la..
konfem wanita melayu terakhir pki kain batik berjoging!!hehe

wahyudimy said...

Patut pun psycho.aku pun nak try jogging pakai baju melayu.siap dengan keris dan tengkolok.kita duet.

addyaholix said...

haha lama tak joging. lemak-lemak dibadan dah sepakat berkumpul pada satu tempat. haha!

re : ya saya nampak. cuma dari sini bintangnya kurang kelihatan. yang nampaknya cuma gelap.

Mr Final said...

luvly.... tehehehe

jumapx said...

sentap dgn stment jamie...hu3

Dato Paduka Masri said...

bawa payung... pkai red kebaya ma....

eh... tepanggil ma plak...

llalalalalalalala....

nota.kematian said...

hahaha.

point yang bernas buat orang boink.
terutamanya budak budak itu.
hahaha
lalalala

~~~ kay ~~~ said...

smlm ptg ada ampak couple tuh jogging pakai jeans....hiks!
actually x salah pun even pakai baju kurung kan...asal gumbira!
(asal x menyusahkan org lain)
have a lovely weekend!

F A R Y N said...

pakai heel,bawak payung,pakai spek mata beso & selit bunga raya sekuntum kat rambut..hahahha..baru lah jelita untuk berjoging...wakakakka

Dato Paduka Masri said...

wau... byk nye ma.... ni mcm dh nak suh buat hantaran je....

lalalalalalalalala

~~~ kay ~~~ said...

RE: boleh...
pastikan kain itu diikat kemas
terlucut kalu....jeng,jeng..jeng
(Atan jumpa masuk dlm blog dia...)
heheheeeee....

Atan said...

atan budak kampung melayu terakhir
he he

ab geldofg said...

aku dah agak...ko pun jnis saiko juga...ish2...