Monday, 27 October 2008

Ombak bukan biru - chapter 2 : yang tertulis

Destinasi...

Segala yang dihasrat
tapi tak didapat
adalah nikmat
yang paling padat







Kami menuju ke destinasi utama kami...aku la actually...Universiti Putra Malaysia. Sampai agak lambat, around 1 pm. Sebabnya, aku terlepas simpang ke UPM...(aku memang pro dalam bab2 terlepas simpang ni)...bukan apa, co-pilot aku tu, lagi dua meter nak masuk simpang baru nak beritahu...huhuhu...next time aku guna automatic pilot la pulak...





So, to kill the time, kita orang melepak la kat UPM...pergi kedai buku, duduk2 kat cafe...



around 2.45 kami pun pergi ke bangunan yang perlu...malang sekali...mereka tidak membenarkan aku mengambil transkrip...alasannya, aku tak bawa borang G17...borang yang perlu diisi oleh mereka yang menghadiri convo...tapi, aku tak pergi pulak untuk convo...




so...aku checked and re-checked surat yang dihantar oleh UPM, under subtitle pengambilan transkrip, tak de pulak di tulis suruh bawa borang G17 tu...but they insisted...well, I'm not coming back...biar je UPM simpan transkrip tu...untill I need it...cuma sekeping kertas kan..mungkin dah tertulis aku takkan dapat ambil hari tu...still sucks though...



well...nak buat apa lagi...balik la...ada juga terlintas nak jumpa sahabat aku...life is a journey...sebab dah sangat lama tak jumpa dia...huhuhu...tapi, sebab the last time aku pergi UPM, ada bermacam2 hal yang menghalang, why should this time be any different...kan?



maka, aku putuskan awal2 untuk tak nak pergi jumpa...sedih...tapi aku memang suka menyakitkan hati sendiri...



dan oleh kerana dah tertulis kami takkan jumpa kali ni...(aku sendiri yang tulis?), maka aku terpaksa lah make sure apa yang tertulis tu terjadi...aku putuskan untuk keluar dari KL around 5pm...bukan tak boleh stay sampai pukul 6 atau 7, kalau pergi lepak kat klcc pun sekejap je masa akan berlalu...tapi destiny says...not a chance...kejamnya destiny...tak pe la...kalau ada usia, mungkin akan berjumpa lagi...err...masih banyak masa...???




kami dropped notasi di Putra station coz dia nak ambil bas ke Penang...dan kami teruskan perjalanan meninggalkan ibukota...of course...being us, ada je expedition yang tak dirancang...this time ...Bukit Tinggi...chapter 3...

Jadikan jalan ini gerbangnya
lipat kemas memori di dada

simpan sampai tiba waktunya

andai esok masih ada.