ads

Sunday, 22 March 2009

ukur baju di badan sendiri

entry ni aku dapat dari blog yusry...yus...baca komen dalam blog u...ok...aku share dengan semua...terguling2 aku ketawa sewaktu membacanya...hehe

**untuk isteri**

Isteriku
jika engkau bumi
akulah matahari
Aku akan menyinari mu
kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku..
Ingatlah bahtera yg kita kayuh,
begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi
hingga kadang-kadang bumi terasa
akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal
bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.
Lalu......
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi
sinaranku diperlukan diplanetlain...
*** balas si isteri***
Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu
kepada segala planet yang telah TUHAN ciptakan
kerana mereka juga seperti aku
perlukan cahayamu
dan....
aku pun juga
tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...
AKAN TETAPIIIIIIII. .
Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun
belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...
Cuba lihat siapa dirimu...
MATAHARI
atau
lilin ?
atau jangan-jangan
cuma mancis saja!!!!!
please lah....!!!
jangan la nak berangan!!

retrieved from: http://hidupkuorganik.blogspot.com/

aku...hehehe...size does matter...errr...the baju I mean...


16 comments:

  1. selamat berhujung minggu mdm.

    ReplyDelete
  2. gua menjemput kakak cendana untuk hadir di majlis kecil gua.. iklan seperti diblog gua,, apatah lagi jika dapat mempersembahkan sesuatu.. amat bagus sekali..

    ReplyDelete
  3. terima kasih buat sokongan kamu! :-)
    saya mmg suka kebebasan..

    weh aloy kenapa majlis lu je??
    bkan kita dua ke??sampai ati lu..

    ReplyDelete
  4. re : jika begitu katamu,, tidak mengapalah...hamba mengerti.. mungkin di lain kali.. sbb gua target setiap 2 bulan 1 majlis...hahahaha

    ReplyDelete
  5. memang musim mengawan sekarang...huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. to En adam... yup majlis kita berdua,,,hahaha..
    kakak patung lain kali nak dtg naik garuda... hui bahaya tu,, kerana di perkrangan rumah gua banyak ditambat burung ababilll... berkelahi lak nanti..

    ok simpan.....

    ReplyDelete
  7. kalau kail pjg sjengkal dgn dduga lautan dlm......

    ReplyDelete
  8. musim2 mcm ni mmg byk org mengawan

    ReplyDelete
  9. re:cis kamu tag i.

    eh,taklah madam.
    i tag makcik yang buat sirap limau depan muzium sungai lembing tu..

    ReplyDelete
  10. hahaha. teacher. sy sangat happy bc entri ni.

    padan muka sang suami.

    ukur baju di bdn sendiri= sbb tu sy tak cuba-cuba pnjam bju org. takkan muat. hehehe

    ReplyDelete
  11. wah..ayat xleh nk bla..
    mmg laha + poyo + gedik = xdah apa2
    hahahah

    ReplyDelete

:-)

HAPPY NEW YEAR ... do not go gentle

Well, here we are again, at the beginning of yet another year. I have to say though, 2017 has been sheer hell ...so i guess this year would ...