Friday, 6 March 2009

gelagat...Jamee dan Izat

jumaat: 06.03.09

aku cuti hari ni. so..pukul 12, .aku pergi ambil Jamee dan Izat dari sekolah...Jamee di SMART, Izat di SMTC...dekat2 je sebenarnya...yang paling gembira...Jamee la...sebab tak perlu berjalan balik ke rumah...

ini conversation sepanjang perjalanan balik dari sekolah...aku ambil Jamee dulu, lepas tu baru ambil Izat...


#1...berhampiran sekolah...aku sedang memandu...kami berselisih dengan 3 orang pelajar lelaki SMTC


Izat: jamee, budak yang depan sekali tu kirim salam kat awak
Jamee: yang mana...yang pakai tie tu ke
Izat: angguk...
Jamee: tak nak la...dia tu suka cari gaduh dengan Jamee
Aku: jamee kenal dia?
Jamee: kenal...masa sekolah rendah
Aku: oooo..
.
Izat: ada lagi sorang suruh kirim salam kat awak
Jamee: siapa...muka baik ke muka jahat?
Izat: entah
Jamee: Izat...lain kali, kalau yang muka jahat, cakap terus Jamee tak nak, tau...
Aku: muka jahat tu macam mana , Jamee.
Jamee: muka jahat la...
Aku: macam muka Izat ke...hehehe
Jamee: tak la. Izat tu muka baik. susah la nak explain ma...

aku...stereotype???


#2...aku baru masuk kereta lepas pergi ke ATM. Mereka berdua tunggu dalam kereta.


Jamee: Ma...izat cakap rambut Jamee macam rambut tahun 60an...(dia baru potong rambut, the day before)

Aku: mana ada, ok la rambut Jamee.

Izat: Ma...tadi ada pakcik tu lalu, pakcik tu pandang je...

Aku: ye ke

Jamee: ye la ma... mama tau tak Izat cakap apa

Aku: apa izat cakap?

Jamee: Izat kata pakcik tu pandang Jamee sebab rambut Jamee macam rambut bini dia masa dulu...

Izat: Dah tu...memang betul...hehehe

aku....rasa macam nak ketawa terguling2...







#3...dalam kedai petronas
Izat: Ma, Izat nak kacang ya
Aku: angguk
Jamee: Izat, awak tau tak kacang tak baik untuk jantung.
Aku: ye ke Jamee. mana Jamee tahu ni.
Jamee: Cikgu sains Jamee cakap. Ma, Jamee ambilk lolipop satu ya.
Aku: ok
Izat: Kacang tak baik untuk jantung...lolipop tak baik untuk
gigi...
Jamee: ye la...tapi gigi tak membunuh
Izat: tapi...nanti...awak tu...tengok muka lawa, bila senyum, nampak gigi...tak lawa
in the end izat tak jadi beli kacang, tapi dia beli aiskrim kacang merah...motif???
Aku....berbalas senyum je dengan budak jaga kaunter ...