ads

Thursday, 29 January 2009

still going strong...Obsessi Sungai Lembing...















aku takde mood nak tulis panjang2...aku takde mood nak menulis...fullstop. rasa macam nak bunuh orang ada la...so...sebelum aku jadi psycopath...lebih baik aku update blog...much safer for everyone...huhuhu...





gambar2 masa kita orang pergi ke Sg Lembing last friday...23.01.09. ini pun trip yang kami tak plan...cuma...kami semua takde class hari tu...








gambar asal usul Sg Lembing...kisahnya berkisar pada sekumpulan pemburu di satu kawasan hutan yang telah melontar sebatang lembing pada seekor kijang. dalam usaha menyelamatkan diri, kijang tersebut telah terjun ke dalam sungai bersama2 lembing yang tercacak di badannya.












this time kami ke bahagian sungai lembing yang belum kami jelajahi...ie: muka lombong...











salah satu muka lombong...ie: jalan masuk ke lombong bawah tanah...rasa aku ada tujuh atau lapan level, lebih kurang 1.5 batu dalamnya.






































anti-clockwise...
cactus (berdiri), khalis, alif ba ta, organik dan remedy
atas tangga yang menuju ke muka lombong...yup...muka lombong tu kat atas bukit...































masih di muka lombong...aku...dengan payung dan name tag UMP...promote UMP...huhuhu...dimana bumi dipijak...

























muzeum Sg Lembing...this time kita orang masuk...reka bentuk dalaman yang menarik...ala2 masuk lombong ... at least tahu la serba sedikit sejarah perlombongan kat sini...

























aku...kata takde mood nak tulis, tapi tulis berjela2 gak...tak faham...

8 comments:

  1. saya jugak tak plan ke genting minggu lepas. main pakai redah.

    notaAddy : sakit tengkuk tengok gambarnya yang tunggang terbalik. haha!

    ReplyDelete
  2. "aku,..Kata takde mood nak tulis,tapi tulis berjela2 gak..Tak faham"

    Its magik mdm.
    either we like it or not,we live in world of magic.
    Cuma kadang2 kita terlalu naif utk faham.
    Really hope dat u'll see a miracle sumday,or maybe start playing dice.
    Peace mdm :)

    ReplyDelete
  3. wah...
    best2..lenkali saya nak ikut madam boleH??
    =)

    ReplyDelete
  4. sebelum attach, kamu rotate dulu gambar2 tu.

    ReplyDelete
  5. dat wudnt b necessary addy.or else it wud b just as d same like others.

    jus upload it stret away mdm,patung style!

    ReplyDelete
  6. madam kan memang pelik...hehehe...

    seronok pegi sungai lembing..u memang obses sungai lembing yer?? hahaha...

    datanglah KL..i nak ajak u pergi aquaria dan sunway zoo pulak!! Best tahu madam!!

    ReplyDelete
  7. erk..malunye diri ini.
    haha.muka lombong tu.

    ReplyDelete
  8. ada ncfe...3+1 kt sg lmbing? ;)

    ReplyDelete

:-)

HAPPY NEW YEAR ... do not go gentle

Well, here we are again, at the beginning of yet another year. I have to say though, 2017 has been sheer hell ...so i guess this year would ...