Friday, 28 August 2009

erk....

8
8
petang semalam...
aku dan jamee ke bandar.
aku memandu kereta aku...ya batmobil aku...yang pada waktu itu takde sangat rupa batmobil...sebab dah lebih kurang sebulan aku tak jenguk jejaka2 di tempat cuci kereta...
boleh dikatakan...
bahagian belakang kereta aku tu memang cuma warna debu je...
boleh buat finger painting...huhu

anyway...
sewaktu berhenti di traffic light...
ada sebuah kereta didepan kami...jenis trooper...
aku tak perasan jenama apa kereta tu,
sebab aku leka tengok nombor2 kat traffic light didepan...
oh...kereta didepan aku tu...boleh tahan juga kotornya...
bahagian belakangnya hampir semua dihias dengan lumpur
ala2 canvas untuk finger painting juga la....

tiba2 jamee...sambil senyum2 bertanya pada aku...

jamee: mama....

aku: (jeling je...masih terpukau dengan nombor2 didepan)

jamee: mama rasa antara kereta kita dengan kereta depan ni...mana yang lebih kotor...

aku: erk.... ( ciss...laha )

aku...hari ni dah suruh Lily pergi hantar cuci...hehe...

45 comments:

ber_uwang said...

lily tolong anto kereta uncle juga ye..

Dark Ray™ said...

jamee tu yang kiut-kiut tu eh?
kirim salam kat dia

azwan bamadhaj said...

erm.. kalau trooper memang la wajar kotor and berdebu, kerjanya masuk hutan keluar hutan dan melalui jalan2 tanah merah yang memang sedia berdebu, sesuai dengan jenis kenderaan...

tapi kalau kereta batmobil kotor and berdebu, walau hakikatnya hanya ke kawasan menara gading dan lalu pun jalan bertar, kalau kotor jugak.. tak tahulah nak cakap apa...

hahahahhahah

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hahaha..ko ni...mcm2...apa lagi cite yg ko ada...?cptlah aku nk gelak lg...hahahahaha..

realisticjunky said...

tepeng n ipoh selalu hujan, debu x sempat singgah walau jarang sekali hantar car wash.mujur :)

bias® said...

jawapan nya ialah?

en.Adam said...

tumpang cuci

pita pelekat said...

musti itu bat mobil sudah berkilat...
rajen lily~

alang said...

erk... Tktau nk komen pape. :D

marissa norfis said...

haha...sign yg baek utk menunjukkan time for carwash..haha..klu ump wat carwash service mesti madam regular customer kan.....ahakz..;p

KIBA kline said...

alahai.
meh la aku cuci kan.
free of charge.
haha
( ada makna sebenanye. )
haha

law said...

hahaha..tp jamee ckp mende yg btol pon.. :D

so laen kali rajin2 la mtk lily antaq g cuci nyer... =P

miSs siv said...

hehe..
comelnye anak akak..
=p

DrSam said...

memang boleh asyik tengok nombor-nombor dan iklan kat papan tanda tu. Boleh kena hon kalau syok sangat :)

triple x malaya said...

apsal x tunggu sampai raye je cuci..huhuhu

duwenk said...

jamee anak yg bijak..

slmt berpuasa...

faiq said...

trooper tu kete aku..
kotor sbb aku bru redah hutan..
kutip buah petai nk wat wat buke

mamai said...

tspi lagi sakit hati kalau lepas basuh hari ujan pulak...tu yang buat malas nak basuh keta

patungcendana said...

pita pelekat...

yezza....hehe

alang said...

Salam. Selamat Bersahur. Kadang2 makan sandwich time sahur best jugak. :D

FendyHekka said...

nk komen gak... org kata children speaks nothing but truth... apa pn jawan dia.. yg penting??? Ha3


p/s: laha? aper tu?

anaklaut said...

salam..


ayat jamee tu memang best..:)

pita pelekat said...

bolehla gue pinjam nnt setibanya gue dibandar kuantan kalu sudah berkilat~

kimisai said...

huh???nape tak kuar tnaye je pemandu kat depan??

p/s: ala kete gua pun tak cuci lagi da....

zonaku said...

hehehehee... cikPuteri tu kalau sebulan sekali tu, kira on time ler.. biasa sampai dah x lalu tgk br g antar carwash....

Otit said...

Batmobile da cuci??
Fuhhhhhhhhh..at last.
hahahhaalahaaa.

anaklaut said...

salam...PC,

terima kasih PC seinggah memberi komen di blog saya..:)

patungcendana said...

pita pelekat

ya...bisa diatur...:-D

anaklaut said...

salam..PC,

tq singgah anklaut

green said...

teringat kat lagu carwash..lalala~

oh ya, jgn lupa tinggalkan alamat di blog sy..

Heidi Shafiq said...

kelepek! mesti terasa nak basuh kete hari2 kan..

GRuNGe said...

Wah, akhirnya bersinar sudah kereta kau yea. Hari tuh aku ingat nak ajak kau main tic tac toe dekat kereta kau. :P

Jangan marah, aku gurau jer. Kereta kau tu telah membawa aku g makan masa aku kebulur. Hehehehehe.

Salam Merdeka buat kau dan family.

aloy_paradoks said...

kereta tu nak jual tak?

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

I thot i was reading some junky line from PG Wodehouse or jimmy kimmel show! ahah;p

buaya said...

salam ziarah..

dijemput menjadi follower sy yer..

http://www.buaya-merah.blogspot.com

Razman said...

aku rasa kereta depan tu jenama adidas..

re:baru je cuba2 berpuisi..ternyata fail..haha

VersedAnggerik said...

post ini mengingatkan saya pada filem animasi Carwash!

kimisai said...

dah bersih lum kete..

rep:ngaa nak cuci camne ko kat phg aku kt kl daaaaaa

aishah ibrahim said...

haha.
cuci cuci la kereta selalu.

hai kak ( ;

boe~ said...

luar kotor xpe. jgn dlm

dzul hafixi said...

kereta kan??
hmmm....

baincardin said...

musim hujan...:)

hujan tiba
debu masih lekat
lena diulik hujan tadi
sampai debu kotoran datang lagi
namun debu suci
tetap kembali
^_^

aloy_paradoks said...

nak jual ke tak?

wahyudi my said...

jamee yg sarcastik

D' onLy oNe said...

bestnye cter ni..
leh masuk cter lawak..sure mnang..hehehe