ads

Monday, 25 May 2009

to wear or not to wear...ICONHCD


esok...i mean hari akan bermula lah International Conference on Human Capital Development (ICONHCD) anjuran Centre for Modern Languages and Human Sciences...(aku punya department la tu)...UMP....bertempat di Swiss Garden Resort and Spa, Kuantan....tak jauh dari rumah aku...UMP lagi jauh.

maknanya, dari pukul 8 hingga pukul 5 aku perlu berada di sana, selama 3 hari...

aku, originally, dibawah committee special task...dengan en baihaki, en musab dan en adnan (boss). aku ok je dgn committee ni sebab dia orang semua pun satu gang dengan aku...hehehe...kami ni, konon2nya macam SWAT la...

tapi, tiba2 aku ditarik ke bahagian registration, sebab mereka tak cukup orang...huhuhu...kena duduk kat front desk, dan berdepan dengan participants dan presenters dari berbagai negara...dan senyum selalu...oh...itu no problem...

masalahnya, esok (hari ni) front desk kena pakai batik....erk...batik? mana aku ada baju kurung batik...kata aku...

ala, kalau gitu you pakai je kain batik ala2 sofea jane dalam perempuan, isteri... tu...sure havoc...kata mereka...huh...tak pernah mati ke dia orang ni....minda aku mencelah.

bukan aku takde baju batik, tapi itu baju kebaya...agak sexy bagi aku punya standard...tak sanggup aku nak pakai depan orang...

so,...aku akan pakai baju kurung bercorak batik, tapi bukan batik...hehehe...boss tak perasan nya.

oh...and malam esok ada dinner plus perasmian...rasa aku, aku nak skip je dinner tu. majlis2 rasmi dan berprotokol ni sangat tak sesuai dengan jiwa aku yang bohemian ni...

aku...bohemian?...apa tu...:-D...ala...lupa nak gosok baju...

27 comments:

  1. re;
    nmpaknya kayu juga bersikap tak adil pada gua..

    gua rasa hantu rayu tu jantan..

    ReplyDelete
  2. pakai la... pastu tangkap gambar..

    ReplyDelete
  3. huhu... sesuai x sesuai da kerja beb...

    ReplyDelete
  4. kebaya??wah perempuan melayu terakhir??
    aku turut terkesima..hahaha

    re:
    kenapa kau terkesima???
    ;-)

    ReplyDelete
  5. bohemian? satu penyakit kah? ahaks.

    ha ah pakai le kebaya..
    wakakakaka...
    memang kena pakai depan org..
    org ada di mana-mana...

    ReplyDelete
  6. re:
    aku punya ghairah bukan lah apa-apa
    jika nak dibandingkan dengan ghairah
    ab geldofg...hehehehe

    aku pun nak jadi lelaki melayu macho terakhir!!

    ps/: haah kat aku pun dia ckp nk jadi
    hantu pilihanraya,tapi aku rasa hantu raya
    tu dia la,sebab cara dia gelak kat blog aku
    macam xxxxxxxxxxx gelak je..
    hurmmmmmm...jum siasat!

    ReplyDelete
  7. kalau pakai ala batik dot dot dot tu pasti lagi ramai yang datang ke front desk untuk register kot :)

    ReplyDelete
  8. alah..pakai je baju t-shirt dengan sluar jean..

    u kat UK dulu pun pakai macam tu jugak kan..hehehe...

    ReplyDelete
  9. batik? aik, kerja kerajaan bertahun2 takkan sehelai persalinan batik pun xde.. hahahahahah

    ReplyDelete
  10. kain batik?
    fuh saya bayang kamu memang sofea jane. haha!

    ReplyDelete
  11. kalau gua berkenderaab nak juga gua jenguk-jenguk...
    hahaha

    ReplyDelete
  12. Bohemian??

    ehem.. urm... *think


    ada banyak jenis dan suku kaum dalam bohemian,
    madam kena pilihlah untuk spesifikasi diri Mdm,
    jenis Nouveau atau Gipsi?


    (^_0) *senyum

    ReplyDelete
  13. Salam PatungCendana,

    kat UMP sana, tak ada ke post yang sesuai untuk aku (?)...

    selamat berseminar.

    ReplyDelete
  14. Aku baru je bincang tentang kebaya dengan teman aku.

    Pakailah kebaya.. jadi mannequin :-)

    ReplyDelete
  15. bohemian tu ape? jadi tak pakai batik?

    re:
    Erm hampir sama... cume tak sama dengan pandangan gua... bagi gua... bile nampak darah baru kite tau kite luka...
    tak... amri tak romantis...

    ReplyDelete
  16. re:
    kalau part lelaki melayu
    aku yakin,tapi yang macho tu aku
    x yakin sangat..hahaha

    hantu raya misteri!
    kat aloy paradoks pun

    dia muncul...

    ReplyDelete
  17. pakai baju tido kelawar batik..mesti semua segar mata..he he he

    ReplyDelete
  18. pakai seluar batik..mlm canting sendiri... he he he

    ReplyDelete
  19. mesti ada foto2 event ni yg menarik. nanti upload ya ^_^

    ReplyDelete
  20. re:
    kau yakin aku macho??
    hahahahahahaha
    geli hati
    :-D

    kau nak tgkp ke hantu raya??
    aku tak berani la..
    ishhhh

    ReplyDelete
  21. mcm mana nak ukur romantis...
    kalaulah boleh diukur....tapi tak boleh...

    ReplyDelete
  22. Bohemian? Hehe, sound familiar..

    Aku sihat,
    Mdm apa khabar?

    ReplyDelete
  23. kene tegur ngn mdm bru nk lawat blog mdm!:P

    finally it's over!!ICONHCD dh abes!n wuts left inside of me is,beside sweet memory jumpe org asing,is lemak di perot!sy makan daging kambing banyak sangat!!before i got high blood pressure,now is the time to taste em all!!

    next....sungai lembing kah?waterworld gambang kah?or katil?

    ReplyDelete
  24. sengal...

    katil dulu...pastu waterworld...hehe

    ReplyDelete
  25. Klau pakai kebaya, mesti tak menang nak handle orang2 yg nak register. Almaklum la, u ni dah kawin belum. Boleh i mintak no phone u, senang nak cntact klau ada masalah apa orr Jom kita keluar makan and sooo onn. :D

    ReplyDelete

:-)

HAPPY NEW YEAR ... do not go gentle

Well, here we are again, at the beginning of yet another year. I have to say though, 2017 has been sheer hell ...so i guess this year would ...