ads

Monday, 18 May 2009

rama-rama putih - 2

aku terjumpa bangkai rama2 putih di tepi kaki meja aku pagi ini...

sedih...




kenapa kau kembali
bukan kah sudah aku katakan
tempatmu bukan disini
kenapa kau kembali...

atau mungkin
kau tidak pernah pergi...
aku...maafkan aku rama-rama putih...

22 comments:

  1. gua selalu jumpa jessica alba tu...
    saja je malas nak beritahu sesiapa..
    hahaha...

    nak hang out??
    boleh je..
    kerja tetap gua tu..

    ReplyDelete
  2. owkay...
    ada masa nanti gua buat missed call...
    hahaha...

    ReplyDelete
  3. Sedihnya...

    Rama-rama putih itu setia
    Menanti kasih pepatung
    Sampai hujung nyawa.

    ReplyDelete
  4. kesiannyer rama-rama putih tuh...
    (sedih....)

    ReplyDelete
  5. emmmmmmm...
    yang datang pasti akan pergi..

    re:oh takpe2,aku cari dalam dictionary
    kalau tak jumpa baru aku mintak kau
    translate k!:-)

    ReplyDelete
  6. lohh....sebab ni ke mdm tak best..tak best..tak best??

    ReplyDelete
  7. mungkin hatinya ada pada kamu =)

    ReplyDelete
  8. gua rasa die kembali untuk terakhir kali..

    ReplyDelete
  9. mungkin kamu buat dia rasa bahagia.
    dan matinya cuma mahu disisi kamu.

    malam cendana!

    ReplyDelete
  10. erk..motif?? kalau u jumpa bangkai lembu kat ofis you takpelah juga..hehehe. Just butterfly..kitar hidup dia seminggu je...

    ReplyDelete
  11. jangka hayat rama² antara 2-3 bulan.ada juga 3-4 bulan. ada yg sampai 2-3 tahun. bergantung pada jenis spesisnya.:)

    ReplyDelete
  12. itu yang tuhan mahu untuk dia cendana!

    ReplyDelete
  13. Amik rama rama g tanam kat luar..
    gua tengok opah gua buat mcm tu bile kucing yg die sayang mati.....
    '
    '
    '
    Dulu kat kantin sekolah ada Aci India jual keropok paket paket.. 10sen satu.. so gua panggil keropok aci..

    ReplyDelete
  14. Salam Mdm...

    Tgh running nose nih...

    Sedeynya...barangkali itulah jodoh mdm....sememangnya. Rama-rama itu cuma jasadnya yang mati..tapi rohnya masih di situ...

    ReplyDelete
  15. re: yup... pelakon utama gua sebelum ni EL Jober yg byk dalam cerkon tu dah mula bising bising mintak royalti.. so gua amik Amri lak jadi pelakon utama dalam cerkon skang ni.

    ReplyDelete
  16. rerama putih, sampai hujung nyawa masih lagi putih.

    ReplyDelete
  17. sudah sampai ajalnya...biarkan dia pergi. :)

    ReplyDelete
  18. makhluk asing ttp ada.. sbb selagi kite tak kenal,, itu adalah asing,,,

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. eleh senang je gua nak jawab balik...
    ok kite tau pendatang asing tu dari indon atau bangladesh..
    tapi adakah lu tau nama die?
    Tak tau kan,,, so asing la tu...

    mcm tu gak bahasa...
    lu tau itu bahasa monggolia... tapi lu faham ke bahasa tu?
    Hahahahahaha..

    ReplyDelete

:-)

HAPPY NEW YEAR ... do not go gentle

Well, here we are again, at the beginning of yet another year. I have to say though, 2017 has been sheer hell ...so i guess this year would ...