Monday, 18 May 2009

rama-rama putih - 2

aku terjumpa bangkai rama2 putih di tepi kaki meja aku pagi ini...

sedih...




kenapa kau kembali
bukan kah sudah aku katakan
tempatmu bukan disini
kenapa kau kembali...

atau mungkin
kau tidak pernah pergi...
aku...maafkan aku rama-rama putih...

22 comments:

Dark Ray said...

gua selalu jumpa jessica alba tu...
saja je malas nak beritahu sesiapa..
hahaha...

nak hang out??
boleh je..
kerja tetap gua tu..

Dark Ray said...

owkay...
ada masa nanti gua buat missed call...
hahaha...

adibah said...

Sedihnya...

Rama-rama putih itu setia
Menanti kasih pepatung
Sampai hujung nyawa.

~~~ kay ~~~ said...

kesiannyer rama-rama putih tuh...
(sedih....)

en.Adam said...

emmmmmmm...
yang datang pasti akan pergi..

re:oh takpe2,aku cari dalam dictionary
kalau tak jumpa baru aku mintak kau
translate k!:-)

YUSRIE MOHD YAMIN said...

lohh....sebab ni ke mdm tak best..tak best..tak best??

addyaholix said...

mungkin hatinya ada pada kamu =)

en_me said...

sodeynyerrr..

aloy_paradoks said...

gua rasa die kembali untuk terakhir kali..

addyaholix said...

mungkin kamu buat dia rasa bahagia.
dan matinya cuma mahu disisi kamu.

malam cendana!

Raja Azrul said...

erk..motif?? kalau u jumpa bangkai lembu kat ofis you takpelah juga..hehehe. Just butterfly..kitar hidup dia seminggu je...

baincardin said...

jangka hayat rama² antara 2-3 bulan.ada juga 3-4 bulan. ada yg sampai 2-3 tahun. bergantung pada jenis spesisnya.:)

addyaholix said...

itu yang tuhan mahu untuk dia cendana!

aloy_paradoks said...

Amik rama rama g tanam kat luar..
gua tengok opah gua buat mcm tu bile kucing yg die sayang mati.....
'
'
'
Dulu kat kantin sekolah ada Aci India jual keropok paket paket.. 10sen satu.. so gua panggil keropok aci..

WanHidayat said...

Salam Mdm...

Tgh running nose nih...

Sedeynya...barangkali itulah jodoh mdm....sememangnya. Rama-rama itu cuma jasadnya yang mati..tapi rohnya masih di situ...

aloy_paradoks said...

re: yup... pelakon utama gua sebelum ni EL Jober yg byk dalam cerkon tu dah mula bising bising mintak royalti.. so gua amik Amri lak jadi pelakon utama dalam cerkon skang ni.

DrSam said...

rerama putih, sampai hujung nyawa masih lagi putih.

kad0k. said...

sudah sampai ajalnya...biarkan dia pergi. :)

Dato Paduka Masri said...

jom cameron highland.....

aloy_paradoks said...

makhluk asing ttp ada.. sbb selagi kite tak kenal,, itu adalah asing,,,

Dark Ray said...
This comment has been removed by the author.
aloy_paradoks said...

eleh senang je gua nak jawab balik...
ok kite tau pendatang asing tu dari indon atau bangladesh..
tapi adakah lu tau nama die?
Tak tau kan,,, so asing la tu...

mcm tu gak bahasa...
lu tau itu bahasa monggolia... tapi lu faham ke bahasa tu?
Hahahahahaha..