Tuesday, 8 September 2009

the taxi driver

i
i
ini tentang pemandu taxi yang pagi2 buta dah buat aku bengang.

time ; 7.05am...selapas aku dropped Jamee di sekolah dia, then nak hantar Izat ke sekolah nya pula...

sewaktu di T-junction depan sekolah SMART...aku paling depan...tiba2 ada taxi datang terus di sebelah kereta aku...sedangkan di belakang aku takde kereta pun...

come on...kalau dia nak cepat...aku pun nak cepat tau...perlu hantar Izat lagi...then pecut 32 km untuk kelas pukul 8...dia ingat dia sorang saja nak cepat ke...

dan of course...as soon as ada peluang, dia terus masuk jalan aku...dah la tak beri signal...kalau aku jenis keras kepala macam dia...pasti aku takkan beri laluan dan surely akan accident....ciss...aku rasa nak langgar je taxi tu...

kalau ya pun nak potong jalan orang...giving him the benefit of the doubts...mungkin alasan dia lebih kukuh dari alasan aku untuk cepat...at least...pandang la ke arah aku, beri signal minta jalan dulu ke, atau sekadar senyum pun dah ok...

apa...mentang2 la taxi driver...dia ingat dia Robert De Niro ke...kalau muka macam Robert De Niro pun, dengan attitude macam tu...aku jadikan makanan cacing je...

yang aku paling tak tahan...dia buat macam jalan tu bapak dia yang punya...macam aku pulak yang salah sebab guna jalan tu...

well...screw you mister....I hope you'll hit a pavement and die!!!!!.....

sadist tak aku?

aku...bloody hell...habis puasa aku...