Saturday, 1 November 2008

Ombak bukan biru - chapter 4 : twinkle away



Ombak yang menjamah kakiku sekali takkan dapat kukenali lagi.

Dari Japenese Tea-house dan botanical garden, kami berpindah ke Colmar Tropicale, ie: the French village...dari jauh sudah kelihatan castle yang ala2 rapunzel...huhuhu...walaupun rapunzel tu bukan french...

tak banyak gambar yang dapat di ambil disini sebab my cellphone ran out of batterry...so did the camera...typical...i dah charge the camera last night, tapi ada orang guna untuk sessi photography...sebab tu dah habis...kata remedy

Kalau tahu kita nak datang sini, boleh bawak baju banyak2, boleh buat ambil gambar...kata cactus...motif???...aku senyum je la...impy pun agak speechless dengar statement cactus tu...

On the way balik, kami main game (cactus punya)...jika kamu boleh memilih nama tempat sebagai nama kamu, what would it be?...u have 3 minutes to think...oh...tempatnya can be dalam or luar negara.

So...kami pun memerah otak untuk cuba mencari nama2 tempat yang agak menarik...remedy memilih atlantis, cactus...aku seriously tak ingat apa nama yamg dipilih...tempat yang agak exotic rasa aku...(sure kena comment dengan laha sebab lupa ni...huhuhu), aku...contemplated majapahit but in the end aku sebut...seri jaya...hehehe....anugerah nama yang paling best dan sesuai dengan ownernya dimenangi oleh impy yang memilih nama....JANDA BAIK...hahahahaha...gitu......


At this very moment, tadika depan rumah aku ada hari ucapan dan penghargaan...mc nya mengingatkan aku pada puan hew...ala...cikgu dalam Lat punya kampung boy tu...kenapa...sebab cara mereka bercakap sama....’terimakasih kepada anak2 yang sangat comel...’,baca dengan nada Puan Hew ok....cactus... tapi memang cute semua kanak2 tu...aku boleh nampak persembahan mereka dari rumah aku...salute...bukan senang nak suruh budak2 naik stage and perform...memerlukan keberanian dan confidence level yang tinggi...

Anyway...itu saja catatan perjalanan kami kali ini....next trip...ZOO NEGARA....siapa nak ikut...sometime around early december...memang aku plan nak bawa my kids to the zoo...

oh...ada lagi...epilogue...hehehe...next entry la...

tinggallah sejuta pesona, keindahan dan keagungan...

ku tepis mellow di hatiku

yang hadir setiap waktu

ku benci illusi dari mu

yang diam membisu...