ads

Monday, 15 March 2010

blast from the past - ya, aku masih ingat kau

date: 14.03.2010
location: Rajawali Art Gallery, Kuantan
players: Patung, Abdullah Jones.
gembira berjumpa AJ setelah lebih 20 tahun tidak bertemu. baru aku tahu siapa sebenarnya Abdullah Jones. sebelum ini aku cuma tahu dia salah seorang kawan arwah abang aku, yang sering lepak dirumah aku sewaktu muda2 dulu. tapi aku tak tahu kawan yang mana satu, dalam fb dan blog pun tak pernah ada gambarnya... dan dia sendiri juga tak mahu beritahu aku siapa sebenarnya dia...not fair...dia tahu aku, aku tak tahu dia...




sangat curious aku mahu tahu identity nya. maka kami cuba set date untuk aku ke studionya...tapi beberapa kali (maksudnya banyak kali, ok) tak jadi, sebab AJ sangat busy orangnya...jarang ada di kuantan.




at last, hari semalam dia kata dia free, maka, loaded with curiosity and excitement...hehe, and armed with Nikon D3000 aku ke studionya di Cenderawasih...tak jauh cuma 15 minit dari rumah aku...



first aku nampak wajah yang agak familiar, tapi aku memang tidak ingat namanya...sehingga diberitahu ... memang seronok berjumpa kawan yang sama generasi, banyak cerita yang dikongsi...dan....yang paling penting....aku ada semula kawan untuk melepak di kuantan...hehe



kata AJ, setiap tetamu yang datang ke studio, mesti duduk di kerusi ini, untuk di ambil gambarnya dan di postkan dalam blog Rajawali. tapi hari itu dia tak ada camera...nasib baik aku bawa camera aku...
duduk dengan santai, katanya...so, memang santai la aku pose ... dan aku emailkan ... tapi aku dapat reply,... kena datang lagi, gambar semua kelabu....ciss...nak datang takde masalah...nak cari masa dia free yang masalah...still, aku letak saja gambar aku ni. sorry, gambar AJ aku tak boleh letak...nanti kena saman 2 juta...:-D




aku...berjumpa Abdullah Jones mengingatkan aku kepada arwah abang ...rindunya aku pada dia... :-(

FLY

"if you surrendered to the air, you could ride it" - Toni Morrison "when everything seems to be goimg against you, r...