Sunday, 14 June 2009

hujan....

ahad : 14.06.09 : 10.30pm

kuantan hujan lagi....
hampir setiap malam bumi kuantan dibasahi hujan
kali ini disertai dengan guruh dan kilat...

musim tengkujuh kah sekarang?













aku...hujan lebat...tidur best ni...hehehe

26 comments:

aloy_paradoks said...

kalau di KL hujan, itu rahmat sekarang, kurang jerubu.

Re:
tak,, sbb waktu kelas mereka banjir,
guru besar cuci kelas dan suruh murid belajar kat luar, dan cikgu die bawak g pantai tengok pelangi..
tapi ada simbolik lagi la,,, actor kanak kanak je, tapi realistik giler. falsafah die;

"Hiduplah utk memberi sebanyak banyaknya, bukan menerima sebanyak banyaknya"

aloy_paradoks said...

tak,, kemiskinan mmg satu halangan... semua ditentukan oleh alam..

aloy_paradoks said...

bukunya dibuat selepas film... selalu buku dulu baru filem,,
keindahan di film tak sama di buku, sbb di buku takda actornya/

law said...

cuaca skg dh lain mdm..is bagaikan mood seseorg..xkira musim..dia bleh hujan..xkira musim..dia leh panas terik jgk..nikmati la kurniaan tuhan ini..so tido la skg..haha :p

Otit said...

kate la nina.supposedly hujan it the least expected.

whatever u guys discussing.
it is obviously about laskar pelangi.
oh..cikgu mus.

bias® said...

musim panas lah.

triple x malaya said...

dah nak ujan nak wat cam ner...

Otit said...

i tgk filem dia lah madam.
siap google lagi pualau blitong tu kat mana.
sebab dialect dorang ada macam bunyi sarawakian sabahan and indonesian.
sgt unique.

hahaha..interested lah tue :P

zul hafixi said...

da kump hujan nak datang..
sebab tu kuantan hujan...
duh....

atan said...

best nya tido

en.Adam said...

hujan la best!!!

re:kalau yg putik gugur
bagi ruang untuk yang pucuk tumbuh la
hahahaha

ala kg.melayu area selangor
kira boleh la..haha

azwan bamadhaj said...

hujan nak tulis kat blog,
panas nak tulis kat blog,
kemarau nak tulis kat blog,
banjir nak tulis kat blog,
berkebun nak tulis kat blog,
bercuti nak tulis kat blog,
malas nak tulis kat blog,
kerja kat opis nak tulis kat blog....


tido x nak tulis??

en.Adam said...

re:aiyo.....
aku dah pening!!!hahaha

kau xnk jgak selangor??
ok kampung nelayan nak??

kimisai said...

jangan banjir time raya sudah...hehehe

Raja Azrul said...

musim berhibernasi...huhuhu...

Atan said...

pindah dok kuantan ? rumah sapa..

en.Adam said...

re:
erkkk..sebab hari tu jerebu yang teruk melanda
sang kota...memang langit gelap dan kelabu
menyedihkan:-(

kau nak??yg umur berapa kau nak??
hahaha

~~~ kay ~~~ said...

hujan yg turun bagaikan mutiara
berkilau bersinar berkerdipan
subur menghijau bumi terbentang
dan bayu berpuput lembut...
(syahdu lagu nih...)

shah alam hari nih cerah
semoga panas hingga ke ptg...
(^_^)

addyaholix said...

bumi kuantan dilimpah hujan rahmat.
mungkin untuk sambut sesuatu.
atau seseorang.
kamu setuju? haha!

Dark Ray said...

hujan pun gua kisah apa..
keluar juga malam-malam cari ilham dan idea..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

aku nak suruh katak panggil ujan kt k.l ni.......jerebu gila...tak yah isap rokok....telan jerebu je...

en.Adam said...

re:mendung disebabkan jerebu yg tebal...

oh kau nk dia bwk balik ikan hari2??
aku carikan yang profesional lah??
(tua dan berpengalaman)
nak??
;-P

adibah said...

aku suka hujan.. hujan sejuk.. hujan mengundang rindu..

KL sangat perlukan hujan di waktu cuaca begini..

sayanghasni @ yus said...

hujan tu kan rahmat..
nak2 zaman bumi kepanasan ni..
kat JB nie hujan ler lebat mana pun..
berhenti hujan panas ler balik..
macam tak hujan pun...

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

mandi ujan kan best huhu

kimisai said...

hujan yang turun..
bagikan mutiara...bersinar me...

gua tak ingat dah..kene karoke blk nie..