Friday, 19 February 2010

sakti

date: 18.02 2010

pagi2 lagi hari sudah hujan...

dan bila titisan air jatuh ke bumi
kaca itu tiada lagi sakti...

22 comments:

hans said...

bestnya hujan

realisticjunky said...

menarik!

b@sikaltue said...

tetapi mungkinkah kaca itu memberi nikmat..

hisham said...

kalo hujan perut i mesti lpr...tp bg org yg berkahwin.,..mmg sdp kalo mengawan,,,huhu

Otit said...

so,tu bukan kaca sakti lah.
sebab hujan je,hilang saktinya.
kan.

huj@n said...

bila air hujan menitis ke bumi
tinggallah harapan pelangi mewarnai dada langit...

alang said...

Aku suka hujan. Hujan bagi aku, memberi seribu ketenangan. Hiruk pikuk hujan bagi aku satu kedamaian. ;)

marvellous_boyz56 said...

kaca masih ade ertinya andai tidak berderai fizikalnya...
andai hujan dapat menderaikannya,bermakna kite yg tidak melindungi kaca itu..

bias® said...

sakti? naga sakti? mana? mana?

DzulhafixiceD said...

gua tgok utube ade mamat makan kaca..
gile sakti..

boe~ said...

gua suka hujan. gua suka time nak hujan. gua jugak suka waktu selepas hujan. dan yg paling gua suka, bila hujan, gua basah.

Syahrul Helmi Mohd said...

kak! cuba try komen kat blog saya.. rasanya dah ok

triple x malaya said...

make hidup ni ibarat air yang menumpang seketika di kaca itu..bile mase nye ia akan jatuh menyembah bumi..

alang said...

hehe. Sebenarnya entry ujan tu ditulis bersumberinspirasikn dari picture dalam blog nie.

Aku juga bukan siapa2. ;)

mamai said...

gila best la

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

semunya kaca apa yg boleh diberi luka?

marvellous_boyz56 said...

hujan,hujan,hujan...
pelbagai penyertian dapat diterokai melalui kalimah hujan...
bahasa sedih,duka,gembira dapat dikaitkan dengan hujan...
namun begitu tidak dapat dinafikan setiap titisan hujan membawa seribu erti terhadap jiwa dan raga seorang insan yang bergelar manusia....

encik ADAM said...

hujan...
romantik.
basah..
hujan...
sedih..
basah...
hujan..
seronok..
basah...

Uncle Lee said...

Hi, I love rain, before and after....makes everything fresh.
Flowers need their shower, and we need the rainbow.
Have a nice day, Lee.

Raja Azrul said...

kalau datang KL dan tgk mimpi...bagitahu lah i....

u senyap je dan tiada khabar berita...rindu sangat time kita selalu pergi jalan-jalan dulu...

kata friendship are forever, hehehe

baincardin said...

Salam Patung ^_^

Bain suka entri ni. Mengingatkan pada sajak "Hujan Temanlah"

:)

kosong said...

Tetap memandang langit beremosi
sambil melangkah mencari-cari
satu yang aku panggil 'pelangi'.

Dalam semak fikir, berbisik satu pesan...,

"Pelangi serah senyum sudahnya langit menangis."


Salam ziarah, patungcendana. :)