Friday, 24 October 2014

I want to touch... errrr...

I want to touch a dog campaign.  Perlukah?

Apa objective kempen in sebenarnya?

kononnya kempen ini bertujuan  'to help people overcome their fear of dogs and learn to be compassionate and loving towards the animal.'

*to help people overcome their fear of dogs ... and by people... they mean the muslims... that's a bit degrading isnt it.

I am a muslim... and I dont fear dogs. I don't touch them... but I dont fear them.

Ini bukan soal takut digigit anjing. Kebanyakan orang menjauhkan diri dari anjing kerana ia bertentangan dengan agama dan kalau tersentuh sedikit pun... mahu mensucikannya agak leceh... jadi... lebih baik jangan dekat... itu tak bererti kami takut atau benci pada anjing.

* to learn to be compassionate and loving towards the animal...
why only towards dogs? why not towards snakes or crocodiles or tigers? Why dogs? Are they impying that muslims are generally abusive towards dogs? That's not fair.

kalau mahu menangani ketakutan... saya lebih takut pada lipan dan ulat bulu...kena gigit lipan sangat lah sakit... 

kenapa tak buat kempen untuk ... be nice to all animals? Why only dogs and why is this campaign only for muslims? Kaum dan agama lain juga ramai yang takutkan anjing... ramai yang tak sukakan anjing... kenapa hanya target muslims?

Saya bukan arif sangat soal agama... tapi soal menyentuh anjing ini sangat basic... bukankah itu salah satu perkara yang paling awal diajar kepada kanak2 muslim? Boleh sentuh dalam keadaan tertentu... tapi tak bolehlah dengan sengaja dipeluk dan di belai anjing itu... sebab anjing tak boleh dijadikan binatang peliharaan oleh orang2 Islam.

lebih baik buat kempen ... I want to hug a bear... or I want to hold the door for the person behind me everytime I enter a shop campaign... ada juga faedahnya

oh... How about I WANT TO TOUCH YOUR WIFE/ HUSBAND  campaign...menarik tu.. nak join tak... muahahahahaha...