Saturday, 30 January 2010

haru biru - pt 4

setiap orang mempunyai perjuangan hidup sendiri
maka aku berlari tanpa menoleh ke belakang
mencantas apa jua yang menghalang
menahan segala jenis serangan
how long does it take for my compassion to die?
setiap orang mempunyai perjuangan hidup sendiri
dan aku berdiri ditengah bising dan sunyi
berkawan hujan dan panas
dicelah kabus dan asap
might there still be colours inside the shadows?
setiap orang mempunyai perjuangan hidup sendiri
lalu aku tunggu dengan tubuh tercalar
dibawah langit yang dulu biru
namun kini sedikit terganggu
looking for beauty in the midst of depression
setiap orang mempunyai perjuangan hidup sendiri
and this one is mine
so let me be.

21 comments:

hisham said...

salam...ape perjuangan hidup u?..
~tk cre

aloy_paradoks said...

hai boleh berkenalan?

Marvellous_boyzzz said...

mane da famous madam..bese2 je...hehehe
madam lagi famous dari sy..=)
erm..ni puisi berkaitan ape lak ni madam...

lalu aku tunggu dengan tubuh tercalar
dibawah langit yang dulu biru
namun kini sedikit terganggu..

ape maksudnye madam..=)

alang said...

Aku kini berada dipersimpangan. Yg kabur dan samar untuk ku melihat, untuk ku berjalan dan jejak mana yg harus ku turuti agar diri tak tersesat atau hanyut dibuai mimpi yg tak pasti.

bias® said...

kalau 'let me be' tu tukar 'let it be', baru lah the beatles gitu...

realisticjunky said...

sy sukalah entry ni ;)

Anak Bumi said...

:)

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

huh...ayat...len mcm.......

mamai said...

aku belum mahu menggaku kalah dalam perjuangan hidup

dzul hafixi said...

kerana diriku begitu berharga..

a w a n said...

'PC'............

Catatan puisi hidupmu...sebagai perempuan, single (heee..),professional,tabah, indah...kau hebat, aku kagum.

oh ya...aku akan selalu ke sini, cuma untuk ke blogku yg masih tiada jalan kerana aku jauh di 'awan'...


Hv a good life & ta..:)

* Awan

huj@n said...

selamat berjuang!!!..jia you...=)

triple x malaya said...

berjuang utk tido...

DrSam said...

haru biru dalam perjuangan
perjuangan jangan haru biru

boe~ said...

'aku ingin tidur...dan bangun di dimensi lain...
dimana hukum karma tidak wujud'

sis... lain mcm je post kali ni. apabila dibangunkan di dimensi lain, hukum mmg dah xde, tapi hukuman tetap dijalankan. berjuanglah pada jln yg benar, moga tidak dihukum kelak

Uncle Lee said...

Hi Patungcendana, the toughest thing in life is to know which bridge to burn.
Or when to build a bridge and cross over.
You take it easy, keep well. Best wishes, Lee.

Dark Ray™ said...

setiap org ada 4 kali..

aloy_paradoks said...

aku terkomen guna akaun dark ray..

patungcendana said...

awan...

tq...tapi ketabahan ini memenatkan...:-)

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

花生豆花Alex said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社