Monday, 28 December 2009

Kuala Lumpur lagi...3


20.12.09
place: Kuala Lumpur
event: day 2
Players: patung, dark ray, mamai, akudo, bias dibantu oleh suzy, razman dan
lumut.


aku, dark ray, mamai, akudo, serta 3 orang bodyguard mereka pergi lunch somewhere in Shah Alam...haha...where else...




kemudian, kami ke KL Central untuk berjumpa dengan suzy yang kebetulannya baru pulang dari bloggers' gathering di genting. maka sempat lah aku berjumpa denga golongan bloggers remaja yang agak hip semuanya...ie:...tall...dark n handsome Razman serta Lumut yang kelihatannya agak stressed sebab cutinya dah hampir berakhir...huhuhu...yang lain aku tak kenal...


after that...we went to meet Bias...somewhere near Dataran Merdeka. he was having lunch...maka kami pun duduk dan order minuman. aku order kopi ais...beberapa minit kemudian, pelayan itu datang dan memberitahu...kopi dah habis...dia orang pergi pasar beli, belum balik lagi....wow...jam tiga petang pun belum balik dari pasar...dia orang pergi pasar kat kuantan ke?...kata minda aku.





err...takpe la...beri saya nescafe ais...kata aku sambil tersenyum...



dan dia beri aku nescafe o ais....oh...dia orang guna susu yang last untuk buat teh ais tu...kata bias...ye la...kan dia orang belum balik dari pasar...




lepas tu...aku dan dark ray masing2 menunjukkan kebolehan membuat card trick...kuantan la kan...dark ray buat trick yang guna matematik, aku punya trick yang guna kecepatan tangan menukar card...tak percaya, tanya bias, mamai, dan akudo...jadi trick aku...aku memang terrer menipu...hehe...





kebetulan pada hari itu ada pertunjukkan kereta2 lama/ antic / vintage di dataran merdeka...diikuti oleh pertunjukkan dari pasukan polis berkuda, diikuti oleh police car parade dan motorbike stunt.





so...disanalah kami melepak, sambil bergambar sebelum semua pulang ke destinasi masing2 sekitar jam 4.30 petang.



aku...tunggu next adventure pulak...

Tuesday, 22 December 2009

Kuala Lumpur lagi...2

19.12.09
place: Shah Alam, Kuala Lumpur
event: day 1
Players: patung, dark ray, aloy, mamai, triple x, adam, razif, shairazi, dibantu oleh...beruwang dan raihan


petang

hotel hunting was unsuccessful. sightseeing was fun though. kami menuju ke destinasi seterusnya...ie:...rumah aloy. perjalanan ke sana agak mencabar dengan aloy sebagai co-pilot yang keliru dengan arahan sendiri, aku sebagai pemandu yang memang keliru dari awal hingga akhir, dan dark ray sebagai interpreter yang lebih mengelirukan keadaan. how we got there in one piece...remains a mystery.



malam

tunggu mamai ambil kami...ie:...patung, aloy, dark ray, triple X ...di rumah aloy untuk ke panggung experimental ASWARA. oh...aku ada call pentoi sebelum sampai KL tadi, tapi katanya, terlalu short notice...so...the next time aku akan cuba inform dia beberapa minggu lebih awal...hehe...dan aku beritahu Beruwang aku ke Kl...sebab tu dia pun ada malam itu....however, for some obscure reason, addy dan dibah could not make it...



perjalan ke ASWARA agak lancar. this time, mamai yang drive...sebab pergi dengan kereta dia ok, bukan sebab budak lelaki tiga orang tu tak percaya kat aku . aku jadi automatic pilot...hehe...dan kali ini, ada tiga co-pilots...kalau sesat lagi...aku terus balik kuantan la...




tapi, ada juga yang sesat malam itu...beruwang, yang datang dari Nilai...dari KL central, kami suruh dia stop dekat Bank Negara...tapi dah habis satu performance pun dia masih tak sampai2 ke ASWARA...mula2 katanya di jalan raja laut, then, dia di jalan dr ismail, lepas tu aku dah lost track dia kat mana...maka aku dan mamai decided to go look for him. kami suruh dia datang semula ke station bank negara...kami tunggu dia di sana dan bawa dia ke ASWARA. berjaya akhirnya...itu the first time aku jumpa beruwang aka atan...orangnya....definitely lebih tinggi dari mamai...hahaha






masa tu dah jam 9 lebih dan last train, kata atan, pukul 10. namun dia stayed sampai habis performance, nearly 11pm, dan selepas itu kami berlumba dengan kereta CAD...ala2 the fast and furious...untuk sampai ke station Kuala Lumpur untuk cari ticket bagi atan pulang ke Nilai because he had to work the next morning...guilty pula rasa aku buat dia datang ke KL untuk beberapa jam saja...takpe...dah janji nak jumpa lagi next MIMPI...



next, sessi melepak di Shah Alam...setelah membuat beberapa pusingan, maka kami...ie:...aku, mamai, aloy, dark ray, shairazi, adam dan razif ...stopped di...errr...aku lupa nama kedai tu...takpe lah, tak mengganggu plot pun...agak lama juga kami melepak disana, and at some point, raihan joined us.




at this point, aku masih lagi homeless in Shah Alam...so...kami meneruskan misi mencari hotel yang tidak penuh....walau pun, raihan offered untuk aku tumpang di tempat dia, aku segan , sebab baru beberapa minit kenal dia...tapi dia memang baik hati...thanks a lot....





this time, kami berlima pula merayau2 dari Shah Alam hingga ke Kelang...akhirnya aku stayed in small hotel in Kelang...waktu itu dah jam 3 lebih...kesian mamai dan budak2 Paradoks tu...kau orang memang gentlemen...setengah jam kemudian aloy dan triple X datang semula menaiki motorbike untuk hantar bag aku...baiknya hati...huhuhu







ok ...stop dulu. day 2...featuring Bias...coming soon





aku...budak2 PARADOKS memang gentlemen... :-)

Monday, 21 December 2009

Kuala Lumpur lagi

19.12.09
place: Shah Alam, Kuala Lumpur
event: day 1
Players: patung, dark ray, aloy, mamai, triple x, adam, razif, shairazi, dibantu oleh...beruwang dan raihan




aku ke KL ditemani oleh Dark Ray. Kali ini aku tak sesat sampai 5 jam, cuma kami berpeluang lalu ikut jalan yang unfamiliar...yang memberi kami peluang untuk melalui dua terowong dalam satu hari....



tiba di Shah Alam...aku suruh Dark Ray call Aloy, ajak pergi lunch. aku tak suka surprise...kata aloy...maksudnya dia nak ke tak nak pergi lunch?...confused...



kami picked aloy dan pergi lunch di Pak Ali...oh...lupa, Mamai juga joined kami untuk lunch, walau dia sampai agak lambat disebabkan masalah teknikal yang sepatutnya boleh dielakkan...kata orang Shah Alam...

dan aku rasa tak perlu lah aku cerita pasal ternampak Yantzen di sana sebab dark Ray dah beritahu setiap orang yang dia jumpa pasal tu.


after lunch, kami bersiar2 sekitar Shah Alam mencari hotel...in between mencari hotel, kami sempat melawat Tugu Keris, serta melihat keretapi lama yang bernama Bunga Raya, di Stesen Keretapi Kelang.


malang sekali, hotel2 di sekitar Shah Alam semuanya penuh, dari hotel 9.90 PER HOUR...aku ulang...9.90 per hour, bukan per day...hingga ke hotel favourite Dark Ray, ie: blue Wave...semuanya penuh....keji betul...Hilton kami malas nak tanya...sure penuh juga...

tu pasal aku tanya soalan bodoh yang menjadi tagline di
sini, dan sini... keji!!!!!!!!

malam nya kami menonton theatre...di Panggung eksperimen ASWARA...sila lihat sini...

penat la menulis...nanti la aku sambung pasal theatre...dan aktiviti selepasnya...


aku...to be continued...

Thursday, 17 December 2009

play the game...

17.12.09
place: Mini Theatre Pusat Bahasa
event: Bengkel MPK dan FM
Players: semua staff akademik Pusat Bahasa


turn aku untuk present. aku ok je....

aku ke depan...senyum...present
buka untuk Q&A...mostly...aku suruh boss jawab...hehe
senyum lagi...ended the presentation...

piece of cake...

balik ke tempat duduk...
kawan2 aku komen...

#1 wah...kak mala...relax je masa present...tak nervous ke?

nervous?...ala...semua orang je kat dalam tu
kalau ada harimau mungkin aku nervous kot...

#2...kak mala...masa present...muka ilmiah gila...
muka ilmiah?....hehehe....

the world is a stage babe...

aku...Salam Maal Hijrah untuk semua. :-)

Sunday, 13 December 2009

dec 1995

ini puisi yang aku tulis December 2008...


disaat kau sentuh pipiku aku
bangga menjadi wanita

disaat kau bersamaku
aku bangga menjadi isterimu

disaat kau tiada disisiku
aku bangga menjadi ibu kepada anak2mu
disaat tubuhmu terbaring kaku
ku rasa hatiku menjadi beku

disaat tanah menimbus tubuhmu
ku lihat impianku menjadi debu
disaat melangkah dari pusaramu
jutaan sembilu menghiris kalbuku

disaat itu
kenapa aku tidak bisa menangis...

ini puisi yang ditulis oleh Lily pada December 2007

Hanya Satu Pintaku

Hanya Satu Pintaku
Untuk memandang langit biru
Di dalam dakap Papaku.
Hanya Satu Pintaku
Untuk bercanda dan bersenda
Dalam pangkuan Papaku.
Tapi semua ini
Hanya sebuah mimpi
Ku selalu berharap
Kan tak pernah terbangun.
Affendi Zainal Abidin.....
deceased...Dec 1995...


senyum lah anak2 ku
jangan benarkan dunia membunuhmu

Thursday, 10 December 2009

KL la kan...

date: 03.12.2009

apa case? sampai KL jam 3...sampai UM jam 8?

besar sangat ke KL?...kalau menghala ke pantai Timur...
dah boleh merentas dua buah negeri tu...

tapi itu lah ...

mula dari tak jumpa cari jalan,
plus...traffic jam,
plus tersilap lorong jalan sebab penunjuk arah nya diletak selepas simpang...
plus traffic jam...
plus cari tempat untuk buat U-turn,
plus traffic jam...
plus terlepas simpang untuk buat U-turn,
plus traffic jam...
plus cari lagi tempat untuk U-turn ke tempat u-turn yang sebelumnya....

confusing kan?

salah siapa?...salah Aloy ke?....refer sini...dan sini...

atau salah SIGNBOARD nya yang macam.....(fill in the blank with suitable a adjective).


KL la kan....

aku...hilang akal sekejap...