Saturday, 26 September 2009

cheating death

i
i
like a monster intent on killing
i
kau mahu membunuh ku?
ayuh...duduk bersamaku...
kita minum2 sambil berbicara...
i
we sat down and talked about death
i
sekarang...
bunuh aku...atau lepaskan aku...
i
I survived
i
aku...when death is in front of you...all you want to do is cheat it...

Monday, 21 September 2009

kerana bosan...


i
i

aku bosan...so...cuba la buat something yang relatively constructive...aku kata RELATIVELY ok...so jangan nak kutuk2...hehe

1 syawal...

pagi...
di pusara...bawa anak2 ku ke pusara arwah papa mereka...





tengahari...

melawat saudara mara...setahun sekali...huhuhu




petang...

Dark ray dan kawan2nya berkunjung ke rumah aku...
tapi...sorry...no pics...

terima kasih dark ray n friends kerana sudi datang ke rumah aku...lain kali boleh datang lagi...

so...sekarang...
dark ray dan addyaholix dah pernah datang ke rumah aku...

dibah, kuehbakar, apisz dan grunge...aku dah jumpa di Kuantan...

aloy, adam dan pita pelekat aku dah jumpa di kl...

kamu2 yang lain...bila ya...

aku...raya ke 2...tak keluar rumah pun...

Saturday, 19 September 2009

aku ada kerna kau pun ada...

P
P
SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA SAHABAT BLOGGERS...
TERIMA KASIH KERANA MEMILIH AKU SEBAGAI SAHABAT MU...
maaf zahir batin

Tuesday, 15 September 2009

subconscious

aku berbicara
namun
tiada suara yang kedengaran

aku berjalan
namun
aku masih ditempat yang sama

kini
aku berlari ke tebing yang tinggi
dan terus meluru ke bawah

mungkin
saat tubuhku terhempas ke bumi

aku akan terjaga...

aku...can a real dream exist among so many nightmares...

Tuesday, 8 September 2009

the taxi driver

i
i
ini tentang pemandu taxi yang pagi2 buta dah buat aku bengang.

time ; 7.05am...selapas aku dropped Jamee di sekolah dia, then nak hantar Izat ke sekolah nya pula...

sewaktu di T-junction depan sekolah SMART...aku paling depan...tiba2 ada taxi datang terus di sebelah kereta aku...sedangkan di belakang aku takde kereta pun...

come on...kalau dia nak cepat...aku pun nak cepat tau...perlu hantar Izat lagi...then pecut 32 km untuk kelas pukul 8...dia ingat dia sorang saja nak cepat ke...

dan of course...as soon as ada peluang, dia terus masuk jalan aku...dah la tak beri signal...kalau aku jenis keras kepala macam dia...pasti aku takkan beri laluan dan surely akan accident....ciss...aku rasa nak langgar je taxi tu...

kalau ya pun nak potong jalan orang...giving him the benefit of the doubts...mungkin alasan dia lebih kukuh dari alasan aku untuk cepat...at least...pandang la ke arah aku, beri signal minta jalan dulu ke, atau sekadar senyum pun dah ok...

apa...mentang2 la taxi driver...dia ingat dia Robert De Niro ke...kalau muka macam Robert De Niro pun, dengan attitude macam tu...aku jadikan makanan cacing je...

yang aku paling tak tahan...dia buat macam jalan tu bapak dia yang punya...macam aku pulak yang salah sebab guna jalan tu...

well...screw you mister....I hope you'll hit a pavement and die!!!!!.....

sadist tak aku?

aku...bloody hell...habis puasa aku...

Tuesday, 1 September 2009

siapa lambat...

I
i
Embun masih dihujung daun
Pepatung leka mengunyah kelopak orkid
Dengan ketepatan matematik
dipotong mengikut simetri
Leka…tanpa menghiraukan keadaan sekeliling
Dua dahan keatas
Mata hitam kecil leka memerhati
Menunggu saat yang tepat
Untuk bertindak...
Leka...tanpa menghiraukan keadaan sekeliling
Jauh diudara
Mata cokelat memerhati
Lingkaran hijau
Dibawah camouflage daun...

Siapa lambat …akan menjadi makanan...