Sunday, 29 November 2009

Sungai Lembing-revisited

Sunday: 3.30 am: 29.nov 2009

case tak boleh tidur....dari aku berangan tak tentu pasal, lebih baik aku upodate blog...hehe...


16.Nov 2009

location: Sungai Lembing, Kuantan

players: patung,
cactus, organik

time: 12.00 noon - 5pm

kami ke Jaya Gading untuk lunch. on the way, Tito mentioned yang kami semua dah lama tak ke sungai lembing. ya...memang semester ini agak penuh jadual aku maka tak banyak masa untuk perkara2 lain.

lagipun, next semester Tito akan buat industrial training...surely tak akan dapat join kami ke Sg Lembing lagi...kata Yusry dengan kejinya.

aku...yang sudah bosan memasukkan markah ke system dari pagi memang mencari alasan untuk tak mahu masuk ofis semula.....lagi dua hari ke dateline tu belum dikira sebagai last minute in my book....kalau lagi 6 jam ke dateline baru last minute...hehe...time tu baru aku boleh focus...

maka...sampai lah kami ke Sg Lembing....sekali lagi...tanpa dirancang. namun kali ini kami cuma ke kawasan disekitar bandar...melihat rumah2 lama yang ditinggalkan sejak zaman perlombongan dulu...walau cuma di rumah2 tinggalan, kami tetap gembira...trip to Sg Lembing is always stress free...dan of course, aku pergi dengan pakaian kerja...huhuhu...

ok. malas nak tulis panjang2. tengok gambar je ok.






























aku....ok...boleh tidur sekarang..:-)

30 comments:

aloy_paradoks said...

apa apa aje...

-teriple x malaya (tumpang blog aloy)

aloy_paradoks said...

selamat ari raya untuk aji...

realisticjunky said...

sungai lembing ni 1 kwsn tinggalan yg besar ker?mcm 1 kampung.kenapa kna tinggal?sayangnyer.tanah situ tanah siapa?siapa2 saje bleh pg kwsn tu ker?

zonaku said...

teringat aku berlari mengutip klu di jambatan itu......

nyaris x roboh!

mamai said...

bukan kau tak tahu yang aku lom sampai lagi sungai lembing...nie yang buat aku jeles nie

skid soil said...

cuba mncari aku dlm gambar2 trsebut..oh lupa,aku tak tersenarai dlm nama peserta..tak apa,lain kali ada lagi...jom2!!

paiseh said...

mana satu orang asli??

aishah ibrahim said...

ada panggung wayang?

adibah said...

mesti pergi satu hari nanti..!

arsaili said...

salam eid ....owhh sungai lembing

@tune® said...

last aku dgr sg lembing mase skolah dulu...
dan kau membuatkan aku ingin ke sana...

DrSam said...

Sg. Lembing masih bermain-main dalam mimpi, belum menjadi realiti.

bias® said...

jumpa bigfoot tak?

ber_uwang said...

semoga mimpi yang indah....

realisticjunky said...

yelah.lupa nak wish, salam eiduladha ;)

terompahkayu said...

kena pegi ni!

ijau said...

madam nanti kita pergi dengan kamera baru ye.. ;)

Uncle Lee said...

Hello, nice blog you have. Enjoyed looking at the pics you posted. The last time I was at Sg. Lembing I think wayyyyy back in the '70s.
Noticed your zodiac, you a 'horse' person. So am I.
Want to race? Ha ha.
Have a nice day and keep a song in your heart, best regards, Lee.

baincardin said...

kt kl ni asik hujan je...kat sg. Lembing cerah dan panas...best utk hilangkn stress. ^_^

boe~ said...

oooo...... ponteng kerja aaaaa..

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]educational discount microsoft office, [url=http://sunkomutors.net/]nero 9 - trial version 9.0.9.4c patch[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] version of photoshop to buy cheap oem software for
adobe photoshop cs4 mac serial [url=http://sunkomutors.net/]discount software house review[/url] discount game software
[url=http://sunkomutors.net/]adobe acrobat 9[/url] practicas de coreldraw
[url=http://sunkomutors.net/]Suite 3[/url] buy dragon software
32-bit Retail Price [url=http://sunkomutors.net/]office 2003 activation key[/b]

duwenk said...

rare...

en_me said...

chantek tempatt tewww..

alang said...

Tak boleh mandi ke kat sungai tu. Ingatkan g berkelah n mandi manda. :D

Moga ceria2 selalu ya.

patungcendana said...

anonymous...tq

Masy said...

ooo rasanye sy penah masuk blog akak ni... tp dah lupe laa.. bile tah hehe

nice meeting u kakak :) sorilah smlm senyap je, sbb jumpe korang tanpa brief dlm kepala nk jmpe sape heheheh

alang said...

hehe. Signboard dekat KL terlalu byk. Dat y org jd pening. :D


InsyaAllah ada kesempatan, Aku sampai. Cuma masa tidak mengizinkan utk tempoh yg terdekat nie. :)

aloy_paradoks said...

re :
lama tak replay kan.. maka kerugianlah org yang menyangka aku kalah,,, sbb bukan aku tak tahu,, tapi sbb mamai dah macam ngantuk je..
lu tak perasan ke? dia dah bosan tengok kita borak..

WanHidayat said...

Sekarang aku boleh kata aku rindukan sungai lembing....

Sungguh rindu!!!

Anonymous said...

Is Bigfoot Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/