Monday, 23 November 2009

subconcious - 2

masih berjalan dalam gerimis...

lalu gerimis berbisik...tell me his name...beritahu padaku makhluk yang membeli hidup dengan nyawamu dan menjualnya dengan jiwamu...tell me his name...

and I screamed....jeritan yang mendidihkan darah serta menghiris hati kepada ribuan kepingan...aku menjerit....sambil menyebut namaku...

aku...edisi musim hujan ini...:-)

23 comments:

HujanBalikKeLangit said...

jeritan dalam gerimis....=)

aloy_paradoks said...

wah! kesiannya dia...

Razman said...

sambil menyebut namaku...
siapa nama mu? =P

bias® said...

betul ke? tak logic lah.

terompahkayu said...

musim hujan dan jeritan yang jadi kepingan2...jeritan batin musim hujan!

zonaku said...

jeritlah sekuatnya...
sesekali bisikan lebih bermakna

kimisai said...

gerimis mengundang lagi....
biar gerimis berlalu dengan jeritan yang teguh,
kuat tersembur dek angin lalu,
bukan dengan tangisan yang lesu dan kuyu,
sayup pergi di hembus bayu.....

anaklaut said...

salam...kak PC,

lama tak singgah sini...
apa khabr kak?

adibah said...

tapi dalam hati... mungkin ada nama lain kan...

dzul hafixi said...

x dgr pon..

realisticjunky said...

baca 2x tapi mcm x faham.hehe

re: lebih kurang lar. xtau menjadi ke tak.tapi klu tuk dapatkan parking kosong dpn pintu masuk hotel, shopping complex etc kwn saya kata menjadi.tapikan, tadi boss saya dah bagi hint :) mcm menjadi jer.tunggguuuuu :)

@tune® said...

lebat kah ujan disana??

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

Love it... coulda be lost poem str8from Transylvania!!

~~~ kay ~~~ said...

Selamat menyambut Aidil Adha yang bakal menjelang. Semoga hidup kita selalu di berkati ALLAH, sampai satu saat kita pasti kembali kepadaNYA.

~~ salam aidil adha semoga seikhlas korban ~~

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raya korban..

mamai said...

kau tak pakai payung ker

Heidi Shafiq said...

haiya.. mengigau lagi.. kak.. bangun kak.. hari dah siang...

baincardin said...

Salam Aidiladha patung! ^_^ raya ni jom bedal lemang ngan rendang byk2! huhuu.....^_^'

*masih hujan? tapi di sini sudah cerah. Cerah panas langit meluas terang. :)

duwenk said...

Klasikal, unik; sakaratul maut juga menjelma sedemikian.. Tell his name.. I'll never said just my name.. But, this entry very mesmerized my mind...

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

"salam aidul adha, jangan sedih dan bosan ok".

cik EPAL said...

jerit tu kuat tak?? hehe :)

Tok Rimau said...

Salam. Selamat berkorban.

DrSam said...

ramai makhluk yang terperagkap dalam hujan yang bukan lagi gerimis. Menjerit-jerit sebab baju dihampaian tidak kering.

Salam Eidul Adha PC!