Tuesday, 8 September 2009

the taxi driver

i
i
ini tentang pemandu taxi yang pagi2 buta dah buat aku bengang.

time ; 7.05am...selapas aku dropped Jamee di sekolah dia, then nak hantar Izat ke sekolah nya pula...

sewaktu di T-junction depan sekolah SMART...aku paling depan...tiba2 ada taxi datang terus di sebelah kereta aku...sedangkan di belakang aku takde kereta pun...

come on...kalau dia nak cepat...aku pun nak cepat tau...perlu hantar Izat lagi...then pecut 32 km untuk kelas pukul 8...dia ingat dia sorang saja nak cepat ke...

dan of course...as soon as ada peluang, dia terus masuk jalan aku...dah la tak beri signal...kalau aku jenis keras kepala macam dia...pasti aku takkan beri laluan dan surely akan accident....ciss...aku rasa nak langgar je taxi tu...

kalau ya pun nak potong jalan orang...giving him the benefit of the doubts...mungkin alasan dia lebih kukuh dari alasan aku untuk cepat...at least...pandang la ke arah aku, beri signal minta jalan dulu ke, atau sekadar senyum pun dah ok...

apa...mentang2 la taxi driver...dia ingat dia Robert De Niro ke...kalau muka macam Robert De Niro pun, dengan attitude macam tu...aku jadikan makanan cacing je...

yang aku paling tak tahan...dia buat macam jalan tu bapak dia yang punya...macam aku pulak yang salah sebab guna jalan tu...

well...screw you mister....I hope you'll hit a pavement and die!!!!!.....

sadist tak aku?

aku...bloody hell...habis puasa aku...

37 comments:

kimisai said...

wahhhhhhhhhhhhh
1st..!!!


huh mrh nmpak ...xpe, xhbs ag pose tu..
jom doakan ramai si WTF drver tu...

miEz haNeM said...

holla!!

cakap pasal taxi driver..macam2 perangai pelik dorang!!

kadang2 tu rasa cam tak selamat pun ade:)

~~~ kay ~~~ said...

sabar2!
(keadaan macam tuh memang sering berlaku)
u knw u shouldn't take it so hard..
take very gud care!
(^_^)

baincardin said...

kebanyakan taxi driver mmg camtu patung. Bain pun dah byk kali kene mcm tu. mmg bengang giler tahap gaban! ^_^'''

jumapx said...

mdm...
sabar2 d bln pose...

owh ini salah satu cth...driver kuantan sama je dgn driver KL...he3

fndrocka said...

bastard punya Robert De Niro..

s@yangh@sni said...

mungkin dia nampak yang bawa kete tu pompuan..
tu pasal egonye naik tak memasal..

ber_uwang said...

sabo bulan puasa tak baik marah marah.

mungkin nak terberak sangat kot

bias® said...

mati tak dia?

mamai said...

cool sis cool...aku pun hagin bila tengok kete wife aku yang berbelang tadi...lori gesel pas tu tak berenti lak tu...

ingat driver jgn sampai aku bakar lu punya lori

[~MR.GEMPAK~_~] said...

ush garangnye madam..huhuhu
pe kate len kali madam lumbe je gan dhe..confirm dhe panas n terbakar dalam hati kena potong..lagipun
teksi xleh bawak laju2 sngt cuz dorang pakai minyak ngv je..madam da peluang besar nk menang ni....hehehhe

ZULKIFLI BIN MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

"sabar, saya pun kadang-kadang marah juga dengan perangai pemandu yang pentingkan diri sendiri",

"pandu cermat, jiwa selamat".

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

T junction tu mmg susah nk lepas kot. nak2 kalau ke kanan.

agaknye taxi driver tu dpt pggilan bini dia nk bsalin kot

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

huiyoo...betul ke patungcendana nih..?

dzul hafixi said...

dia taxi driver ke taxi diver??
haha... sbar2... pose kan...

adibah said...

waduh!! bikin panas di pagi hari..

*aku tunggu berita TV.. kalau2 doa kau dimakbulkan.. :-)

Heidi Shafiq said...

taxi driver mmg biadap..
datz y aku de simpan pistol dlm kete..
:P

otit said...

tet.
someone unleashing her diva-ness ehh.
wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..

anyway..
everyone seems so tak sabar nak gi sungai lembing ni.
cepat!!!!

FendyHekka said...

hit the pavement je? xnk langgar tiang lampu and get electrocuted and the his head was chop by the pagar and die?...

aloy_paradoks said...

apsal tak ludah je muka die?

Syahrul Helmi Mohd said...

huih sadis... sadis...

buyat said...

mmm....aku pun memang benci ngan kaum yg suka main potong2 Q ni...
aku bertambah benci yg jenis angkat2 tangan ni...

en.Adam said...

erkkkk

larii!!!!!!!!!!!!
:-)

addyaholix said...

garangnya kamu cendana!

alang said...

Nway, jgn kata pemandu teksi, rasanya ramai lagi yg perangai tak senonoh mcm nie. Klau saya la, kut mood. Klau mood baik, senyum je kat dia. Klau mood tak baik, ......... ntah. No komen. :D

~~~ kay ~~~ said...

so how are u today.....
have a lovely day and
take care yer!
(^_^)

boe~ said...

ada berjuta pemandu di jlnraya. mcmana nak ajar diorg semua? susahhhhh.!! so... jaga, kawal dan selamatkan diri sendiri je. cukup. diorg nak buat ape, lantakkan. kalau nak layan, kita yg sakit hati. biar kita yg berhemah di jlnraya.

re-cikgu, misguided heroics tu ape ye... hehh

anaklaut said...

salam...

kesian PC..tulah gelagat pemandu-pemandu di malaysia..

gelagat yang sangat memalukan..tidak bertimbang rasa adalah sudah sebati agaknaya..

jagalah sikit imej pemandu tekasi yg lain tu..

sabarlah PC..

DrSam said...

patut ada satu taxi masuk longkang tadi :)

@tune® said...

lelaki!!!

hell boy la tuh...

on d way ke hell...

may he rot in hell..

Mak Su said...

taxi driver mmg selalu mcm tu, depa jer ada hal nak cepat, orang lain tunggul agaknya

triple x malaya said...

kesabaran itu penting dalam situasi sewaktu dengan nye..

alang said...

Hye Cendana. Selamat Hari Raya juga. Btw, bila kamu balik kg? Ke beraya di kuantan saja...

baincardin said...

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin ye :)

kawie2020 said...

sabar patung sabar..kadang2 bukan taxi driver je perangai camtu bahkan orang malaysia memang akan bersikap camtu...

boe~ said...

re : mock heroic tu ape pulak..

~~~ kay ~~~ said...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 1430H
MAAF ZAHIR DAN BATIN
(^_^)