Tuesday, 18 August 2009

mencintai bukan bererti memiliki-the flipside...kimisai punya request

ok kimi, puisi untuk kau...aku tulis dua terus...hehe..



mencintai bukan bererti memiliki-2



dibawah langit yang cerah dan biru
aku teringat padamu


ditengah kedinginan bayu subuh
hatiku kau sentuh
dengan tusukan mawar berduri
diriku kau calari


bersama kelopak mawar yang gugur ke bumi
aku mati
yang tinggal cuma luka itu
yang ada cuma darah itu


mencintai bukan bererti memiliki-the flip side

dibawah langit yang cerah dan biru
aku teringat padamu

bersama putihnya awan yang berlalu
kau pergi dariku

ditengah keheningan senja ungu
aku masih menunggu
dalam mimpi pada hitam malamku
kita sering bertemu

walau cuma dalam mimpi
hakikatnya aku tetap disini
aku...mahu menggunakan silver bullet, perlu yakin yang ia akan berkesan...kalau tidak werewolf tidak akan mati...jika yakin...peluru kayu pun mampu menjadi silver bullet...:-)

31 comments:

KIBA kline said...

fuyooo.
besh besh.
nie kene belajar nieh.
ahaha

{syaz}{wani} said...

salam madam...

yg 1st 2 sesuai kot utk sy...
hahaha~~~~

zonaku said...

owhh.... nice....
~menyayangi tak semestiny amemiliki, memiliki tak semestinya abadi~

D' onLy oNe said...

wow..indah sgguh..hehehe

kimisai said...

patungcendana,

bulan bertanya pada dirinya,
kapan berhenti meminjam cahaya,
laut juga turut bertanya,
kapan lagi di landa gelora,
bumi pun nak bertanya juga,
kapan lagi nak pinjam tanahnya....


gua pulak nak tanya,
kimie yang lu petik kat atas tu siapa??
gua ke khalifah lain yang sama nama??


hahahha,.....uupdate pun....

MASITA MD SHAH said...

madam ada ka peluru kayu?

anaklaut said...

salam...PC,

terima kasih banyak kerana selalu singgah di anaklaut memberi ulasan..

saya bangga dan teramat kagum denagn bahasa PC dalam entri ni, sangat best..sybas.!

alang said...

Cendana. Kenapa puisi mu selalu bernada pilu? Apakah tiada lagi suria sang mentari menerangi hidupmu?

Actuly bukan tak makan. Terpaksa makan.hehe. Tak kick la bihun sup klau tak pedas. hehe

kimisai said...

yea...terima kasih patungcendana yang budiman...

hahaha...mcm radio bleh request2..ngeh..
thanks lol...

s@yangh@sni said...

A gentle word like a spark of light,
Illuminates my soul
And as each sound goes deeper,
It's YOU that makes me whole.

adibah said...

aku sayang dia
dia pun sayang aku
tapi untuk bersatu
mungkin tidak berlaku..!

boe~ said...

silver bullet tak de. quicksilver bag ade le. nak ke

fatin arina said...

camne nak follow?cair la bce sume sajak awk..masuk trus dlm hati

bias® said...

tipu! kayu tak boleh jadi silver!

~~~ kay ~~~ said...

memiliki bukan bererti menakluki..
take very good care & have a lovely day!
(^_^)

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

uh...tak pandai aku puisi2 nih...gayat siut..

mamai said...

dan cinta itu tidak semestinya bersatu...
dan demi cinta itu kau ku dambakan
dan demi cinta itu bukan juga milikku
dan demi cinta itu biarkan di hatiku
dan demi cinta itu ku pendamkan harapan
dan demi cinta itu ku relakan ia berlalu
dan demi cinta itu biar hati meratap sayu
dan demi cinta itu untuk mu....



seandainya ada keyakinan bukan silver bullet atau peluru kayu..tapi cukup dengan kata-kata mu buat warewolf kelu

s@yangh@sni said...

"ANDAI ADA LANGKAH MEMBEKAS LARA,
ANDAI ADA KATA MERANGKAI DUSTA,
ANDAI ADA TINGKAH MENOREH LUKA,
KUMOHONKAN MAAF LAHIR BATIN,
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

theconfused said...

ohoh..

demi..
keyakinan..
seisi dunia berubah ceritera.. :)

salam ramadhan..

anaklaut said...

salam.PC,

terima kasih sudi singgah di anaklaut memberi komen.

salam ramadhan buat anda..moga di bulan yg mulia ni PC akan sentiasa di rahmati allah swt

aloy_paradoks said...

ditengah keheningan senja ungu
aku masih menunggu...

-baik g solat magrib.. lagi bagus.

@tune® said...

aku ske puisi kau..
menusuk kalbu...

i wish i could write sumthing like u guys..

butta...

aku xgheti...

xpela..aku baca puisi kau sajalah

realisticjunky said...

slmt menyambut ramadhan juga!

ps: rasa mcm: 'wah patung cendana wish slmt mnymbt ramadhan'-poyo kan hehe

~~~ kay ~~~ said...

Salam,
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1430H - mohon maaf jika ade kesalahan.
(^_^)

{syaz}{wani} said...

selamat menyambut ramadhan al mubarak jgk kt madam...

x ley la bg kt sy...
nnt kimisai jeles...
hahaha~~~

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

WOWW..Nice catchy phrasee! whats up

anaklaut said...

salam..pc.

tq singgah anaklaut.

salam ramadhan buat PC.

baincardin said...

Selamat menyambut bulan Ramadhan yg mulia ye Patung! Bain minta maaf kalau ada salah dan silap ya ^_^

Raja Azrul said...

makin berpuitis madam ni..why not kalau u buat karya khas dan bukukan semua hasil kerja u..

sure havoc kan??

dzul hafixi said...

kau buat puisi untuk adik aku...
dush...

memiliki juga bukan bererti mencintai...

DrSam said...

bagaimana ingin memiliki atau dimiliki
pabila hati itu nun jauh sekali untuk dicapai...apatah lagi untuk disii.