Monday, 3 August 2009

memanjat pelangi

i



memanjat pelangi...




bertapak angan


bertongkat impian


bersuluh cita




membelah langit...


bersenjata minda

berpaksi ilmu

berkudrat pengalaman


it is the journey that is written...
the destination remains unknown...
aku...boleh bunuh werewolf dengan silver bullet...percaya?

23 comments:

~~~ kay ~~~ said...

well, we cannot change the direction of the wind,
but we can adjust our sails to always reach our destination.....

(^_^) have a lovely day!

mamai said...

ya aku percaya kau boleh walau tanpa silver bullet tapi hanya dengan kata-kata...biar lembut tapi tetap berbisa

ber_uwang said...

kat kota gelanggi banyak pelangi....


wanita bisa mengoncang dunia inikan serigala...kecik aje.

VersedAnggerik said...

metaphoric silver bullet for a methaphoric werewolf?

adibah said...

sekarang ini..
aku tak nampak langit..
aku tak nampak pelangi..

sekarang ni..
aku hanya nampak jerubu..

aduhai...

bias® said...

ada lesen senjata api tak?

triple x malaya said...

hebat tu...ingat gua je boleh buat..

azwan bamadhaj said...

nope, x caye

GRuNGe said...

Aku pula mampu memaku pontianak menjadi ratu dunia.

Aku konpim akan ke Kuala Terengganu dan Kuantan seperti yang di jadualkan.

anaklaut said...

salam..PC,

sangat puitis puisi PC..tersentuh rasa..:)

tq sudi singgah anaklaut..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

guna cermin dan baldi...panjat setinggi mana yg kao mau...

momo the munkee said...

kalo silverchair?

DrSam said...

pelangi muncul pabila hujan turun disinari mentari. Baik-baik memanjat, takut tergelincir licin, jatuh tidak mampu berdiri lagi. apatah lagi jika serigala jadian menyeringai dikaki pelangi.

boe~ said...

tak payah panjat pelangi. keje gile.
tak payah bunuh warewolf. dia pun nak hidup.

Pegawai Khalwat said...

Wererabbit?

F A R Y N said...

mandi hujan..
jom!

@tune® said...

benarkah silver??
bukan gold mahupon bronze??

aku xbisa memanjat
puas aku bayangkan..

mamai said...

aku lupa nak tanya apa kebarangkalian kita berjaya mendaki pelangi. apakah sama kebarangkaliannya untuk mimpi menjadi reality. apakah sama kebarangkalian kita berjaya mendaki puncak tertinggi. aku dah lama tak melihat pelangi

anaklaut said...

salam...patungcendana,

terima kasih singgah di anaklaut memberi komen..

"memanjat pelangi impian semua insan"

al

addyaholix said...

bunuh aku dengan senyuman!

baincardin said...

Ping! :)

Rocko Mohamad said...

silver bullet?silver knife pn boleh bunuh werewolf..well,i'm not really a full time musician p.cendana..anyway,thanks..

Rocko Mohamad said...

re:yup.silver bullet is better..one more test question.How u're gonna kill a vampire?