Friday, 21 August 2009

mainan tidur...atau...

tadi aku tertidur....

aku bermimpi...

gigi hadapan ku di barisan atas menjadi longgar dan hampir2 tercabut.

kata orang tua2...tak tau la betul atau tidak...
jika bermimpi gigi tercabut tandanya ada orang yang kita kenal akan meninggal.

tambah mak mertua aku pula...
kalau gigi atas, maknanya orang tu lebih tua dari kita,
kalau gigi bawah yang tercabut, orang yang lebih muda dari kita yang akan pergi...

tak tau la...mungkin tak betul...mungkin itu hanya mimpi...mainan tidur kata orang...

namun....aku terganggu...

aku...be still my beating heart...

47 comments:

VersedAnggerik said...

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.

semoga mimpi U tu hanya mimpi sahaja and nothing bad would come out of it.

triple x malaya said...

aku kurang percaye sikit ngan ramalan kaji mimpi orang tua2 ni...sebab ianye membuatkan otak aku beku memikir nye..bukan nye aku tak respek kat orang tua2..cume fikir2 la sendiri..logik ke tak..kalau percaye..takut sirik plak..

triple x malaya said...

salam ramadhan dari aku...

DrSam said...

sama-sama kita berdoa agar tiada musibah menimpa diri kita ataupun yang disayangi.

~~~ kay ~~~ said...

yup, mengikut kata org tua2
memang itu ade kebenarannya...

pasrah & redha okay!
(^_^)

KIBA kline said...

re: puasa penuh? err? nape nie.
melepas anak akak duit raya.

haha.
jom membelah pelangi.

btw, mimpi hanya mimpi.
mimpi muncul terserah pada DIA.

;)

Rocko Mohamad said...

oit..btul ke?mcm pnah kena kt aku jerk....issshh....

Heidi Shafiq said...

bukan.. tu tandanye ko akan gongak wat selamanye.. :P

bias® said...

hampir jek. tak tercabut lagi.

MASITA MD SHAH said...

moga xde apa2 madam..
selamat berpuasa madam!!
jom berbuka beramai-ramai..hehe

wahyudi my said...

aku dah tanya semua Dewa2 Mimpi. Dia orang silap sent mimpi. Dia orang kata sorry and dont worry. :-)

Selamat berpuasa mdm.

anaklaut said...

saya pernah dengan kata-kata mcm tu PC..

tapi ajal maut allah swt yang menentukan semuanya..

tq singgah memberi ulaan di AL

adibah said...

kau cuci kaki tak sebelum tidur? :-)

@tune® said...

jangan percaya sgt...
tuh semua mainan tidur..
tp bukan mainan bola sepak mahupon bola tampar...

percaya sikiiiiit ajer xpe

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

woi...ko jgn beb...aku baru jak kenal ko....apa2 pn kalo itu dah disuratkan...

theconfused said...

salam ramadhan mubarak...

insyaAllah, tak ada apa2... :)

IT'S Me N.a.N.a said...

Hi akak! SELAMAT BERPUASA. Mcm mana puasa hari nie? ok ker?

**ermm..mimpi akak mcm betul dengan apa yang dah jadi dengan nana. Memang lepas dari mimpi tue atuk nana meninggal. Next pula mimpi lagi dan makcik nana pula yang pergi. Tp, semua tue kan mimpi. Insyaallah tak ada apa-apa yang akan berlaku. ok.
Tc akak!

dark ray said...

gua dah selalu mimpi macam tu..nothing happen pun..

Paradoks said...

Gua mewakili seluruh ahli PARADOKS mengucapkan selamat ber Ramadhan kepada kalian dan moga Ramadahan kali ini menjanjikan seribu kerahmatan buat kita semua. amin.
-Aloy Paradoks

Razman said...

aku pernah mmpi camtu gak dulu..tapi aku lebih merasakan mimpi tu bermaksud mengingtakan aku supaya rajin menggosok gigi..

maka, rajin2 lah gosok2 gigi jika tidak mahu gigi itu tercabut..

law said...

This is my first time dgq mende nih.. hoho anyway Selamat menyambut Bulan Ramadhan.. slmt berposa =)

addyaholix said...

ramadhan al-mubarak cendana!

p/s : itu cuma mimpi. ajal maut ditangan tuhan. bukan pada mimpi.

anaklaut said...

salam...pc,

best bace ulasan pc di AL..tq..

salam ramadhan..

ber_uwang said...

nak tukar gigi baru kot...

aloy_paradoks said...

pandai lak triple x tu cakap pasal syirik... macam haram!!

D' onLy oNe said...

madam,i pun pnah mimpi mcm u..pastu lepas seminggu...ermm......

tp jgn la pcaye sgt..tu sume kebetulan je..

Uzaime Syahmee Trading said...

selamat berpuasa....

Otit said...

tapi tak boleh jugak totally ignored the feelings.maybe it sounds tak masuk akal,but..it makes you aware of ppl around you and how much have you love them lately...kalau itu la tafsirannya.

btw,i give u an award.gi la tgk kt blog i.
and happy fasting too.
hahaha..

mamai said...

mimpi mainan tidur tu....andai benar kita doakan yang terbaik buatnya

@tune® said...

kan aku ckp aku percaya sikit..

last month adik aku mimpi camtu lah..

arini mak aku admitted HTAR...

pneumonia...aku resah...

anaklaut said...

salam PC,

sayu saya menbaca ulsan PC di anaklaut..allah swt maha pengasih dan amha penyayang..tq so much..!

baincardin said...

apa yg penting, doa banyak² yg terbaik ye. Lebih² lagi berdoa dalam bulan Ramadhan ni. :)

Selamat Berpuasa dan Selamat Berbuka Puasa !

^_^

A.K.U.D.O said...

salam ramadhan.

pernah mengalami..
namun Allah jua yg menentukan.

miezi said...

siapa-siapa juga akan mati.

faiq said...

hahahaa..
mengarut je semua tu...
kalo org xde gigi,
tp mimpi gigi tercabut mcm mane lak?
hehee

kimisai said...

nak tau pasal mimpi???
lu tanya geng paradoks..hahaha

diorg baru pas buat mimpi kan..

ngeh3..

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

waa.. remind me of that Tooth Fairy tale..look up whos creepin under ya' pillow should the baby tooth fallen out!;p

WanHidayat said...

Mdm.....it could be both, semoga semuanya baik2 sahaja......

Raja Azrul said...

mimpi mainan tidur...

hehehe..nasib baik u mimpi gigi u yang tercabut, kalau u mimpi gigi azwan tercabut macam mana pulak tu..?? hehehe motif kan

aloy_paradoks said...

mimpi tu kan tengah tidur... kalau tak dah bangun tak mimpi... Jadi?

green said...

jgn difikir sgt mimpi tu

nway, selmat menyambut ramadhan almubarak~

arsaili said...

salam ramadhan ya kak..moga mimpi itu hanya mimpi....hanya mainan tidur.

Owh ya..moga ramadhan kali ini membawa seribu erti.....

AiE bAhRi said...

Semoga itu menjadi mainan mimpi semata..

Salam Ramadhan kak =)

addyaholix said...

aie, jangan panggil dia kak. dia tak suka. haha!

panggil madam!

s@yangh@sni said...

dulu yus pernah mimpi gigi atas tanggal lepas tu yus buang kat depan rumah abah mentua yus..
3 hari lepas tu..
mak mertua yus meninggal..
mungkinkah suratan ataupun kebetulan..
wallahuallam

boe~ said...

aku teringin nak mimpi terbang

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

almk..be4 tragedi 13ramadhan dlm blog saya tu, my sis mimpi patah gigi jugak...em..mgkin kebetulan kot..ajal maut kuasa tuhan..kan?