Wednesday, 8 July 2009

September Sebelas...

ahad : 05.07.09


seorang lagi sahabat maya transformed into sahabat reality...
siapa ya? cik adibah...aka...SeptemberSebelas ...
SeptemberSebelas datang ke kuantan untuk bercuti selama 3 hari 2 malam, di the Legends, Cherating....hadiah dari cabutan bertuah, katanya...
huhuhu...aku tak pernah menang cabutan bertuah...
dia sampai ke cherating, ahad petang, lantas kami berjanji untuk pergi dinner sama2 malam tu.
nak makan seafood katanya...so...aku suggested Tanjung Lumpur...tapi aku tak sure pulak restoran mana yang best...aku jarang makan kat luar...so...memang aku betul2 tak tahu...


teka...ikan apa ni?

nasib baik, SeptemberSebelas tahu tempat di Tanjung Lumpur...maka aku tunggu dia dekat signboard sebab aku tak tahu jalan...huhuhu...siapa orang kuantan sebenarnya ni...?



kami ke restoran Ana...aku tak pernah datang tempat ni...tapi SeptemberSebelas pernah...

pergi order ikan dan sotong, sambil cuba2 teka nama2 ikan yang ada...aku ingat aku je yang tak kenal nama ikan...dia pun sama...hehehe...ada gang...nyata...cuma satu ikan je yang kami dapat teka dengan tepat...ikan pari...hahahahaha



of course...kami sibuk ambil gambar sana sini...orang pandang, kami buat tak tahu je...girls just wanna have fun....

seronok dapat jumpa SeptemberSebelas, rasa macam dah lama kenal, kami berbual tentang rakan2 bloggers yang lain....ya...kamu semua jadi bahan umpatan kami....hehehe...tentang kerja...tentang life in general...etc...

kami berpisah sekitar jam 10 lebih...aku plan nak bawa dia berjalan2 ke Teluk Cempedak...tapi memandangkan dia perlu drive ke Cherating...kami tak jadi ke TC....takpe...lain hari ok...esoknya, SeptemberSebelas pergi ke KT...dan hari Selasa pulang ke KL.


Adibah aka SeptemberSebelas ... manis sekali orangnya...dan...berdasarkan ketinggian...seperti kuehbakar...dia termasuk dalam kategori comel...hehehe...

sedih juga tak dapat jumpa sebelum dia balik ke KL...sebab aku kerja...harap dapat jumpa SeptemberSebelas lagi...


aku...dibah...next time kita gi Sg Lembing ok...

25 comments:

mamai said...

next week aku nak balik ke Lepar Hilir umah mak mertua...

dah lama juga tak ker kuantan and TC boleh la lepak dengan PC kat sana...

adibah said...

kami berbual tentang rakan2 bloggers yang lain....ya...kamu semua jadi bahan umpatan kami....hehehe.. <-- tu yang buat aku gelak giler2 masa kau amik gambar aku kan? haha

bukan aku comel.. kau yang tinggi.. persis mannequin...! hehe

naza nur saad said...

ikan kerapu kannnnnnnnnn?
ken ken ken???
haha

bias® said...

macam layan jek lauk-lauk tuh?

addyaholix said...

owh ini cik adibah yang u jumpa masa i tgh call u tu? sweet. comel =)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wahhhh. sudah jmpa kak diba...

next time kita dating berdua pulak yep.


u really dont know jalan ke tanjung lmpur?? goshh!! sgt x best ok.. hehehe

jumapx said...

gigih....!!!

a.b geldofg said...

:)

adibah said...

addyholix,ye.. aku ingat lagi skrip patung "ye.. dah ada depan mata nih.." :-)

*kau pun salah seorang bahan umpatan kami.. ekekeke

GRuNGe said...

Tanjung Lumpur. Pernah sampai ke asana tahun lepas. Femes dengan Ikan Bakar Petai. Tak jauh dari Kuantan dan tak jauh dari hotel Vistana (hopefully tahun ni leh dapat duduk Vistana lagi). Rasanya, next month trip, most probably out station ke Kuantan.

boe~ said...

apa kata kau jadi org kl je... sbb kau mesti tahu klcc, kl central, kl tower....

en.Adam said...

nanti datang kl bawak lauk lauk tu ye??

wanhidayat said...

Bestkan.....hidup yang semakin bermasyarakat!!!!

zul hafixi said...

dtg la mimpi.. sure lagi ramai bloggers berkumpul....

@tune® said...

pergh...
makan sedap..
reality kan tuh??

addyaholix said...

adibah,
cendana takkan umpat saya. sebab saya tahu dia sayang saya. haha!

en.Adam said...

kau layan rakan bloger je lah
tak payah layan bf o gf ni
hahaha

emmmmm tgk gamba ikan ni
buat aku lapar!!
simpan ye lauk tu!!jgn bagi
jamee makan!haha

zonaku said...

salam..... bloghopping sampai cnie.

last 2 years ke tanjung lumpur. tgh alah pun mkn jugak.. lps tu mkn ubat.. hahhahahahahaaaa

en.Adam said...

ok good good!
:-)
kalau jamee gatal tangan jugak
cubit je dia taw!hahaha

anaklaut said...

salam...

mamai, takkan la kamu lepak dagn PC saja, anaklaut pun selalu ke Kuantan tu..

p/s: terima kasih pada PC yg sudi singgah memberi ulasan di anaklaut;
ulasan PC sangat saya hargai..

s@y@ngh@sni said...

sedapnyer gi makan2..
ader yang gi cari seafood lagi nie..

alang said...

haha. Cik Adibah datang dengan niat nak suh Cendana bawak tempat makan best2 last2 terbalik plak eh. Adeh. Mcm mana nak turun kuantan camnie. Aku dah ler buta kuantan. hehe. Nway, bestnya. dah lama tak makan seafood. Kl ni seafood tak best. Tak fresh.

Idalara said...

salam kenal patung cendana..
idalara kerap juga singgah di kuantan menuju ke terengganu..ada memori sedih di kuantan..bila melewatinya luka lama pasti berdarah kembali..

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

"tak aci macam tu, patutnya ajaklah saya sama ..."

alang said...

Oit. Salam Dingin Pagi. :D