Thursday, 2 July 2009

in my biased opinion...

aku hairan kenapa orang selalu associate sesuatu yang cantik dengan sesuatu yang buruk.

kalau bunga...dikatakan...


cantik tak semestinya wangi...atau


cantik pun akan layu juga


macam la bunga yang tak cantik tu semuanya wangi dan tak akan layu...


kalau wanita pun begitu...


rupa cantik tak semestinya perangai baik...atau


rupa je cantik, tapi otak takde


sedangkan yang tak cantik pun bukan semuanya baik atau pandai...


aku...naga yang sedang tidur jangan di ganggu

29 comments:

aloy_paradoks said...

ntah.. kenapa ye?

addyaholix said...

sebab bunga memang tak semua cantik. dan bunga akan layu. macam manusia, akan mati satu hari nanti. itu pasti.

dan memang susah nak cari beauty with brain zaman sekarang. tapi saya dah jumpa satu. kamu =)

Mr Final said...

naga nih ada claws & fangs x?

WanHidayat said...

Mdm....bila mahu bangun.....???

DrSam said...

naga berkuku dengan nafas berapi pun jika berkocak lubuk hati bisa menjadi mainan jauhari

mamai said...

yang cantik tak selalu indah
yang cacat tak selalu cela
setiap yang hidup pasti ada hayatnya...
semuanya keliru bila nafsu menguasai akal...

sang naga dah bagun tido ker....

addyaholix said...

re : manusia begitulah. selalu perlu ada alasan. bila cantik, perlu ada sebab untuk memperlihatkan yang buruk. begitu sebaliknya. saya kurang arif perihal manusia cendana. sebab manusia itu macam-macam. rambut sama hitam, hati lain-lain. walaupun ramai dah budak melayu yang rambutnya blonde. haha!

bias® said...

naga amerika ker? naga china?

Otit said...

celebrating the uniqueness in every aspect of human being.

dah la tak cantik,
perangai buruk,
pas tu buat-buat cantik dan beperangai baik.

dunia dunia.

where is sincerity?

aloy_paradoks said...

naga ke?

gua stomek said...

semenjak dua ni byk bunga tumbuh kat blog...kasi siram sama lu pny api...ahaks!

GRuNGe said...

Hmmmm, nice one. Membuatkan aku berfikir.

@tune® said...

persoalannya kenapa dipersoalkan??

ah..kenapa naga mau tidur??kenapa naga tidak mahu memfire orang jahat?

FendyHekka said...

camner naga x tido... seteru jauh kat perak...

Raja Azrul said...

u bukan naga...

tapi u kan patung..hehehehe

wahyudi my said...

sebenarnya kita dikelilingi anarchisme dan fanatisme. Dan bagi aku keduanya bodoh.

adibah said...

Kan dunia memang begitu..

en.Adam said...

mmg dasar jantan!
hahaha

re:tak takot! :-P

en.Adam said...

bulan puasa lambat lagi
so tggu la ye??
hahaha

anaklaut said...

lumrah dah mcm tu..

selalunya yang cantik saja dipandang, meskipun perangai zero.

tapi ada gak yang cantik tapi perangai baik..:)

triple x malaya said...

handsome,baik,bijak....itu aku...

a.b geldofg said...

:)

en.Adam said...

eh,hari ni tak star pose lagi eh??
alamak silap update!
heheh

aloy_paradoks said...

warna gua warna warni...

kimisai said...

kalau bunga kertas...apa komen???ngaaa....

ukurlah wanita tu dr dalaman..jgn luaran...

alang said...

Memang lumrah manusia untuk menilai dari mata kasar. Bukan untuk menilai dari mata hati. Manusia sering mencipta alasan untuk memenuhi sifat diri.

Naga? Amboi hyperbolanya ayat.haha.

kimisai said...

rep:
kalau gua kan, ader 3 benda ;-

1)tak kenal maka tak cinta-tak kenal maka tak tahu

2)jgn tengok org dr 1st impression, tapi 1st impression la yang ptg.

3)Tak tahu tolong tanya.

anaklaut said...

salam...patungcendana,

'selalu tidur tidak berbantal?" tak bantal pun tak apalah janji lena tido..

tq sudi singgah anaklaut..

kueh bakar said...

ni lagik kejam kan...

.."dah lah hodoh...bodoh plak tu!"
ekekekeke