Sunday, 21 June 2009

teruk tak aku...

Sabtu: 20.06.09 : 9.30am


Hari in aku ke mesyuarat agung KOSMA (Koperasi Serbausaha Makmur Berhad) ke 27 di Wisma Belia , Indera Mahkota, kuantan.


Aku salah seorang anggota kosma…sebab arwah father in law aku belikan sorang satu unit saham kepada semua 11 orang anak dan menantu2 nya…


So…tiap kali ada mesyuarat agung, the Zainal clan, akan hadir untuk bersama2 memeriahkan keadaan….sambil vote untuk lembaga pengarah dan dengar perkembangan terbaru…oh…dan ambil elaun kedatangan…dan dividen…ahaha


Aku pergi dengan kakak2 ipar dan mak mertua aku...


Sedang aku dan salah seorang kakak ipar aku berjalan2 didepan dewan…

Z: Hey, mala…lamanya tak jumpa kau…(sambil mendepakan tangan, ala2 nak peluk aku… motif????)



Aku: …senyum…( alamak, siapa nama dia ni…ha?)


Memang aku tak ingat nama dia…aku tahu la dia saudara sebelah kakak ipar aku…kira saudara aku juga la…


Z: pasal kau makin kurus ni…


Aku: masih senyum…( masih tak ingat nama dia)


Sis in law: amboi, abang Z, takkan mala je kau nak peluk, aku kau tak nak peluk ke?


Z: kau aku selalu jumpa, dia ni yang susah aku nak jumpa…


Baru aku ingat…abang Z ni rasa aku sepupu atau dua pupu arwah husband aku…


Z: eh mala…aku ada tak phone number kau


Aku: tak de kot. err...Aku nak gi teman mak ok…


meninggalkan Z dan kakak ipar aku lalu pergi duduk sebelah mother in law aku yang sedang rancak berbual dengan kawan2nya…


Teruk tak aku?..



aku...teruk beyond words...

32 comments:

wahyudi my said...

selamat pagi mdm :-)

Oh ya, kamu teruk.. hehe

adibah said...

tak teruk lah.. kadang-kadang aku pun macam tu, hehe

aloy_paradoks said...

eleh.... takut konon,,, padahal lepas tu nyesal.... hahahhaha..

re:
buat pe gua nak tangkap ikan.... walaupun gua membesar dengan hasil tangkap ikan,,, gua tak akan warisi kerja tu... ok tak jawapan gua?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tak terok pun..apa kes nk peluk2 oranh. hehehehe

alang said...

hehe. Aku selalu jadi mcm ni, tapi bukan peluk la, just.. Weh alang. Lama gila la tak jumpa hang. Hang buat apa lani. Aku tgk dah berubah byk and so on. Padahal sekelumit pun aku tak ingat sapa mamat ni.haha. So aku main layan sembang je la. Bila dapat chance, err aku ada keja skit. Aku gerak dulu ya. :P

triple x malaya said...

as`kum...bg gua x teruk kot...coz biase la wanita..kadang2 nak cover gak sopan seorang wanita...

naza nur saad said...

aaaaaaaaaaaaaaaahahaha..
tu bukan teruk.
itew hebat namenye.
saye salu je wat camtu

(pesen tanak ngaku teruk.wakakaka)

en.Adam said...

sebab muka dia x macm
James Dean kot??
hahah

re:Harrison Ford konpem la tau tangkap ikan!haha

seni pertahan kan diri??
ererrkkkk takot!
lari.........

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

"biasalah tu",

kalau "tak ngam" atau "kawal macho" - salah satulah tu ...

bias® said...

tak teruk lagi kut? kalau kau lutut kan rusuk dier, baru teruk kut? kes polis.

miezi said...

biasa je..aku pun kadang macam tu.hehe

dark ray said...

gua setuju sangat lah dengan bias tu..
itu bagi gua dah yang paling sopan dah tu..
kalau betul-betul gua di tempat kejadian, gua rasa gua dah bagi trident tackle sepuluh kali..

Basuh Baju said...

hebat + teruk = ????

haha
lalu jap

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

teruk ke...tak kot...tapi teruk kot...ntah la...mana aku tau..

zul hafixi said...

bese je.. bese jer... huhu

mamai said...

memang teruk sebab tu aku selalu buat pasal aku selalu lupa nama orang...takut malu hehehehehe

Raja Azrul said...

teruk?? hehehe..teruk ar jugak...

tapi aku pernah gak buat macam tu...

Jard The Great said...

tgh tak selesa la tu.. aku pon akan 'larik' bila persekitaran tak sesuai dgn jiwa.. aahaha..

FendyHekka said...

i know wut u are doing.. kih3. errr... family u mmg ske peluk2 org ke madam?

en.Adam said...

re:
hahaha
James Dean mana mau cari ma???

harrison ford bekas nelayan kau tak tau ke??

sayanghasni @ yus said...

biasa arr...
dah kita tak rapat ngan orang tu..
aku pun gitu...
biar jer orang yang kenal layan dia..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

re:
ada yg lagi terok dr pelok, teacher patung.


just came back from kerteh, met my dad. u know him. he send his regards to u...

Daoz said...

mdm,lame xnmpk.jom 25hb ni gi tmn bdaya tgok senandika kol11pg.

@tune® said...

teruk sikit jer,,..

xde halla

addyaholix said...

kamu memang teruk!

haha!

addyaholix said...

dan oh ya lupa.

demam dah ok? kata nak ambil MC sampai jumaat. jadi ke?

faiq said...

gatal laki tu..
ko kick boxing sket..
hehe

aloy_paradoks said...

update update,,,, dah lama ni..

WanHidayat said...

Madam...tidak lah...kamu tidak teruk, barangkali cuma terkejut BERUK...

Z tuh lelaki kan...perlu ke nak pelukkk...MOTIF sgt kan!, hehehehe...

Mdm...countdown has just begun...

{~Marvellous Boyz~] said...

hye madam..=)

bukanya dikatakan teruk just seperti melarikan diri je...
tp boleh juga dikatakan sebagai tindakan yang bijak jugak kan..=)

anaklaut said...

salam...terima kasih atas kesudian anda singgah di anaklaut..segala ulasan anda yg puitis sangat saya hargai..

{~Marvellous Boyz~] said...

btl xteruk..
mengapa perlu dikatakan teruk kan madam...
setiap insan mempunyai sebabnya mengapa dia mengambil sesuatu tindakan itu..
hanya tuan empunya diri menyetahui sebabnya kan...=)

pape pun lbh baik berbuat sedemikian daripada merana badan...