Wednesday, 3 June 2009

speed

tadi...

aku mengejar masa

tapi...

masa lebih pantas dari aku


kini...

aku diam

tapi...

masa lebih perlahan dari aku ...

23 comments:

addyaholix said...

kamu seolah mengejar bayang kamu sendiri. mampu seiring tapi tak mampu kamu dakap erat.

kueh bakar said...

heh!

Jard The Great said...

mk gi mana kejar2 mase nih??

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

"masa itu diri kita"

azwan bamadhaj said...

maka,

biarkan masa itu melewatimu, agar kamu dan masa seiringan...

aloy_paradoks said...

benda ni ada kene mengena dengan ilmu sains sebenarnya..

jumapx said...

mdm...
masa bkn utk di kejar ataupun di birakan berlalu...

tapi masa harus di nimati seadanya....kerana ianya tidak bisa berundur kembali...


p/s: u keje x sok?

aloy_paradoks said...

masa kita rushing,,,, nak cepat.. kelam kabut... degupan jantung menjadi sangat laju dan lebih laju dari biase... maka semua keadaan di sekeliling kita akan rasa turut bergerak laju..

tapi bila kite dah cool.. rilek,,, degupan jantung akan normal,,,, maka semua benda seperti waktu akan kelihatan perlahan,,,,, ataupun sebu... lesu... culas..

zul hafixi said...

sebab masa selalu mencemburui kite... lala...

Atan said...

nak kejar gi mana..

bias® said...

buat lah mender yang berfaedah sikit. ader ker kejar masa? kejar lah ayam ker?

Dark Ray said...

ingatkan cerita tentang kedai speedy video tadi..
hahaha...

jinggo said...

masa sesuatu yang tak dapat di kejar...
tapi boleh diikuti.....

cuma satu pendapat......

Dato Paduka Masri said...

xpayah kejar... masa sentiasa meninggalkan kita...

addyaholix said...

saya kejar masa, tapi masa pantas didepan saya. makin saya kejar, masa makin jauh ke depan.

saya bangun lewat tadi. terkejar-kejar. lampu merah terasa terlalu lama. jalan terasa terlalu panjang. jarak ofis macam tersangat jauh, dah tersurat punch card saya merah lagi.

WanHidayat said...

Masing-masing bercerita fasal 'MASA'.....

Kita merasakan kita mengejar masa dan sebenarnya kita TIDAK...

Kita merasakan kita mendahului masa dan sebenarnya kita TiDAK...

Begini, masa dan manusia tidak pernah wujud pemalar...Ia jelas berkadar langsung. Tetapi ingat...manusia dan masa ada PEMBOLEH UBAH, bersandar dan tidak bersandar....

Tercapai tak oleh akal?

*mdm & addy sapa tapi tak serupa!

Otit said...

tumpang tanya,
masa tu seekor kupu-kupu malam ke?

aloy_paradoks said...

Tak releven? erm... susah gua nak cakap releven ke tak?

Tapi kalau org dapat faham makna dua ayat tu pun bagi gua dh kire ok.

1-...takut nanti tersangkut kaki ketika ke syurga...

2-falsafah ustaz aziz tu,,

faziz ar said...

padaku waktu adalah
tik tak tik tak yang
kadang menghentak
dan kadang merangkak
namun tik tak tik tak
tetap bergerak dan terus akan begerak meninggalkan kita selamanya..

miezi said...

haha..sabar-sabar. patience means self suffering!
:)

en.Adam said...

dont waste time or time will waste u

re:ntah la,orang kl ni kenal ke tak kambing,lembu,tembakau semua??
yang diaorang kenal clubbing,gig,shoppg kompleks,perempuan..
kau rasa??

zul hafixi said...

re :
sebab sumtimes kita malas nak kejar masa... bz wit other thing... dat y dia cemburu... ye la... dia kan emas... sure dia rasa x dihargai... marah wit other thing yang kita wat... cpat2 die berlalu...

zul hafixi said...

xperlu mengejar emas... kerana kadang-kadang perak itu lebih baik dari emas... kata orang bijak pandai... "kecantikan adalah dari kacamata si pemiliknya"... kan??