Monday, 25 May 2009

to wear or not to wear...ICONHCD


esok...i mean hari akan bermula lah International Conference on Human Capital Development (ICONHCD) anjuran Centre for Modern Languages and Human Sciences...(aku punya department la tu)...UMP....bertempat di Swiss Garden Resort and Spa, Kuantan....tak jauh dari rumah aku...UMP lagi jauh.

maknanya, dari pukul 8 hingga pukul 5 aku perlu berada di sana, selama 3 hari...

aku, originally, dibawah committee special task...dengan en baihaki, en musab dan en adnan (boss). aku ok je dgn committee ni sebab dia orang semua pun satu gang dengan aku...hehehe...kami ni, konon2nya macam SWAT la...

tapi, tiba2 aku ditarik ke bahagian registration, sebab mereka tak cukup orang...huhuhu...kena duduk kat front desk, dan berdepan dengan participants dan presenters dari berbagai negara...dan senyum selalu...oh...itu no problem...

masalahnya, esok (hari ni) front desk kena pakai batik....erk...batik? mana aku ada baju kurung batik...kata aku...

ala, kalau gitu you pakai je kain batik ala2 sofea jane dalam perempuan, isteri... tu...sure havoc...kata mereka...huh...tak pernah mati ke dia orang ni....minda aku mencelah.

bukan aku takde baju batik, tapi itu baju kebaya...agak sexy bagi aku punya standard...tak sanggup aku nak pakai depan orang...

so,...aku akan pakai baju kurung bercorak batik, tapi bukan batik...hehehe...boss tak perasan nya.

oh...and malam esok ada dinner plus perasmian...rasa aku, aku nak skip je dinner tu. majlis2 rasmi dan berprotokol ni sangat tak sesuai dengan jiwa aku yang bohemian ni...

aku...bohemian?...apa tu...:-D...ala...lupa nak gosok baju...

27 comments:

aloy_paradoks said...

re;
nmpaknya kayu juga bersikap tak adil pada gua..

gua rasa hantu rayu tu jantan..

aloy_paradoks said...

pakai la... pastu tangkap gambar..

zul hafixi said...

huhu... sesuai x sesuai da kerja beb...

en.Adam said...

kebaya??wah perempuan melayu terakhir??
aku turut terkesima..hahaha

re:
kenapa kau terkesima???
;-)

kueh bakar said...

bohemian? satu penyakit kah? ahaks.

ha ah pakai le kebaya..
wakakakaka...
memang kena pakai depan org..
org ada di mana-mana...

en.Adam said...

re:
aku punya ghairah bukan lah apa-apa
jika nak dibandingkan dengan ghairah
ab geldofg...hehehehe

aku pun nak jadi lelaki melayu macho terakhir!!

ps/: haah kat aku pun dia ckp nk jadi
hantu pilihanraya,tapi aku rasa hantu raya
tu dia la,sebab cara dia gelak kat blog aku
macam xxxxxxxxxxx gelak je..
hurmmmmmm...jum siasat!

DrSam said...

kalau pakai ala batik dot dot dot tu pasti lagi ramai yang datang ke front desk untuk register kot :)

Raja Azrul said...

alah..pakai je baju t-shirt dengan sluar jean..

u kat UK dulu pun pakai macam tu jugak kan..hehehe...

azwan bamadhaj said...

batik? aik, kerja kerajaan bertahun2 takkan sehelai persalinan batik pun xde.. hahahahahah

addyaholix said...

kain batik?
fuh saya bayang kamu memang sofea jane. haha!

dark ray said...

kalau gua berkenderaab nak juga gua jenguk-jenguk...
hahaha

nota.kematian said...

Bohemian??

ehem.. urm... *think


ada banyak jenis dan suku kaum dalam bohemian,
madam kena pilihlah untuk spesifikasi diri Mdm,
jenis Nouveau atau Gipsi?


(^_0) *senyum

YaNNa'87 said...

rocknye cikgu ni...heheh

Dato Paduka Masri said...

bulan 7 ayuh ke cameron...

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam PatungCendana,

kat UMP sana, tak ada ke post yang sesuai untuk aku (?)...

selamat berseminar.

adibah said...

Aku baru je bincang tentang kebaya dengan teman aku.

Pakailah kebaya.. jadi mannequin :-)

aloy_paradoks said...

bohemian tu ape? jadi tak pakai batik?

re:
Erm hampir sama... cume tak sama dengan pandangan gua... bagi gua... bile nampak darah baru kite tau kite luka...
tak... amri tak romantis...

en.Adam said...

re:
kalau part lelaki melayu
aku yakin,tapi yang macho tu aku
x yakin sangat..hahaha

hantu raya misteri!
kat aloy paradoks pun

dia muncul...

Atan said...

pakai baju tido kelawar batik..mesti semua segar mata..he he he

Atan said...

pakai seluar batik..mlm canting sendiri... he he he

baincardin said...

mesti ada foto2 event ni yg menarik. nanti upload ya ^_^

en.Adam said...

re:
kau yakin aku macho??
hahahahahahaha
geli hati
:-D

kau nak tgkp ke hantu raya??
aku tak berani la..
ishhhh

aloy_paradoks said...

mcm mana nak ukur romantis...
kalaulah boleh diukur....tapi tak boleh...

wahyudimy said...

Bohemian? Hehe, sound familiar..

Aku sihat,
Mdm apa khabar?

Sengal said...

kene tegur ngn mdm bru nk lawat blog mdm!:P

finally it's over!!ICONHCD dh abes!n wuts left inside of me is,beside sweet memory jumpe org asing,is lemak di perot!sy makan daging kambing banyak sangat!!before i got high blood pressure,now is the time to taste em all!!

next....sungai lembing kah?waterworld gambang kah?or katil?

patungcendana said...

sengal...

katil dulu...pastu waterworld...hehe

alang said...

Klau pakai kebaya, mesti tak menang nak handle orang2 yg nak register. Almaklum la, u ni dah kawin belum. Boleh i mintak no phone u, senang nak cntact klau ada masalah apa orr Jom kita keluar makan and sooo onn. :D