Saturday, 9 May 2009

kategori 6...beyond control



aku sudah bosan menjadi pelakun dalam drama kehidupan orang lain.



I QUIT!!!



terpulang bagaimana kau mahu mengingati aku...

aku tak kisah...

asal saja kau ingat yang aku pernah muncul dalam hidup kau...

itu pun sudah cukup...



I'm just a breeze

that blew into your life

and must now

blow out of your life



you can't see the breeze

but you can always feel it





tapi AWAS!!!




BAYU
BOLEH BERTUKAR
MENJADI


RIBUT TAUFAN...kategori 6



aku...masih bayu lagi...

29 comments:

FendyHekka said...

yu bayu laut ke bayu darat? ke seri bayu? ha3. ala xyah bayu2.... air-cond kan ada...

addyaholix said...

kenapa perlu jadi pelakon. kerna yang pelakon itu bukan kenyataan. gerak, gaya, bahasa dan semuanya bukan dari hati kamu. skrip dan ciptaan semata. kamu masih boleh jadi kamu sendiri. kalaupun dalam kehidupan manusia lain.

tapi cendana tetap cendana kan.

selamat berhujung minggu cendana!

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam petang PatungCendana,

kenapa ni (?), ada bayu nak tukar jadi taufan ... marah kepada siapa ni (?)

"Selamat Hari Ibu, moga disayangi selalu oleh orang-orang di sekelilingmu".

Mr Final said...

Perubahan cuaca apekah yg buatkan bayu tiba2 mahu menjadi taufan...

mane2 paparazi mamarazi yg boleh xplainkan.... hurm hurm..

en.Adam said...

ni drama melayu ke drama omputeh???

re: bukan semua lelaki tiada minda :-P
awang labu??oh hahaha
hari tu kat library um aku sedang mencari skrip untuk teater,tapi terjumpa satu novel kanak2 klasik yang bernama
Awang Labu Ka-sekolah Dia Ta-mahu
bila baca novel tu,aku tertarik dan buat dia jadi nama blog..hahahah

SELAMAT HARI IBU

wahyudi my said...

Fuh. Ganaz!

FendyHekka said...

uih xsgka madam taste yg mcm tu...

~~~ kay ~~~ said...

just let go, let things happen as they should, and just be happy with everything!
letting go is probably one of the hardest things to do in life, its a slow process, but i think in the end true happiness is found...
"love yourself more and you will find life is worth living."
take care!
(^_^)

miezi said...

Mam,
Happy mommy's day :)

let's celebrate it everyday!!

aloy_paradoks said...

bayu pulak? kata patung... nak jadi patung or bayu?

re:
B.U.T.U.H maksudnya ialah "PERLU" jika di indonesia..

Jika di Malaysia ia adalah alat kemaluan lelaki..

maaf jika gua mcm mencarut di page lu.. takde niat pun,,

aloy_paradoks said...

re: sebab perbezaan maksud indon dengan malaya tu la or selalu buat ayat tu sebagai bahan lawak dalam komedi mereka..

jika bayu adalah jiwa patung.. pasti mendamaikan...

a.b geldofg said...

:)

addyaholix said...

selamat hari ibu buat kamu cendana.

moga lily, jamee dan izzat selalu sedar mereka punya ibu hebat!

en.Adam said...

wah ibu dan bapa sekaligus??
multi tasking!:-)

kamu buat yang terbaik dan ikhlas
susungguhnya tiada siapa yang sempurna..

joegrimjow said...

6 yg plg truk ke plg ok ribut taufan?

wahyudi my said...

Selamat Hari Ibu.

Otit said...

Happy Mother's Day.

you rocks madam.

p/s: I miss Puan Hew..again (T____T)

arsaili said...

salam..happy mother day...may ALLAH bless u

Mother love is the fuel that enables a normal human being to do the impossible. ~Marion C. Garretty

errr..bole ker ucapan ni kak? ehehe

adibah said...

Kalau bosan menjadi pelakon, cuba jadi penyanyi.. sebab nyanyian itu, kalau bernada bayu, akan jadi pendamai hati.


Selamat Hari Ibu, Puan Mala.

YUSRIE MOHD YAMIN said...

dangan ani daku kan mengwish patung cendana SALAMAt ARI IBU.Sesungguhnya kamulah indung paling sporting untuk peranakan mu...


kompom mdm garu kepala yg tak gatal...hehehehehe

baincardin said...

Selamat Hari Ibu ya Patung! :)

Raja Azrul said...

sapa yang lantik you jadi pelakon..hahaha. Kalau taknak jadi pelakon..jadilah kucing ke? kumbang ke? takpun paling kurang pun jadi ulat beluncas...hehehe

aloy_paradoks said...

analogy yang truistic? camne tu?

WanHidayat said...

Mdm...wassup???. Sapa yang ganggu dan kacau mdm....

Addy...adakah aku ada ketinggalan beberapa cerita?...adussss, inilah bila hidup berkelana.

Mdm....selamat hari ibu buat mdm...semoga Allah terus merahmati mdm sekeluarga...Amin...

DrSam said...

ma'am, you are such a great lady and one lovely mom.

Happy mother's day to you. You kids are blessed to have you.

aloy_paradoks said...

or,,, terarnya mengunakan ayat yang bombastik... lecturer la katakan..

kueh bakar said...

hishhhh...

macam komik lak...
ada tahap2...
ada ketegori2...

Dato Paduka Masri said...

ma... jgn pegi dekat batu belah tu....

addyaholix said...

dayat,
aku juga banyak yang ketinggalan. banyak yang aku tak tahu dari yang tahu.

hidup berkelana? ermm aku no komen. tapi kita punya pilihan kan?