Sunday, 5 April 2009

the best of times


sabtu: 04. 04. 09
morning...apa yang aku buat ya...aku pun tak ingat...yang aku ingat cuma the phone call from my sis in law...subjectnya membuat aku stress, tapi sister in law aku sangat baik, cuba memujuk aku...thanks sis...

aku desperately needed someone to talk to...someone who is not a family member, yang boleh melihat situasi itu secara objective...aku called kawan aku, and it helped...thank you so much...

aku dah terlalu malas untuk berfikir...too freaking stressed to do anything constructive...aku melepak depan tv, melayan perasaan...huhuhu

tiba2 aku dengar bunyi hon kereta di depan rumah...sangka aku, budak2 bujang sebelah rumah aku tu, so aku buat tak tahu je ...then aku dengar suara memberi salam...aku keluar dan aku nampak mereka...

siapa mereka...?

mereka...azwan (life is a journey), raja (coretan seorang putera) dan fendy (ore no rekidaishi)...sahabat2 aku, juga dari ump...tapi mereka dah graduate dan dah mula bekerja pun...bila jumpa semula, baru aku sedar how much I missed them...

aku tahu mereka akan datang ke kuantan hari ni, Azwan sms aku on thursday dan friday, beritahu mereka akan ke bertolak dari kl saturday morning...tapi, sangka aku mereka akan ke ump dulu, untuk berjumpa kawan2...aku cuma tunggu mereka sms aku...

ok...since mereka dah datang cari aku kat rumah, dan ajak (paksa? hehehe) aku keluar dengan mereka...maka aku pun pergi la...kami naik kereta si putera, sambil aku kutuk2 cara dia drive...haha

fendy, aku dan azwan

kami terus ke Taman Budaya untuk menonton persembahan theatre dari kumpulan theatre Senandika UMP. Ada 3 show, satu sebelah siang dan dua lagi di sebelah malam....kami sebagai warga2 dan bekas warga ump, pergi la, beri moral support...lagi pun kami semua memang suka tengok theatre...


belakang: fendy dan raja. Depan: azwan

mereka sahabat2 yang paling lama aku kenal...

selepas Taman Budaya, kami ke megamall, pergi menonton filem Talentime...best...and of course pergi makan...by that time aku dah almost dying of starvation...

next...back to Taman Budaya...tengok malam punya show...after that, kami ambil Tito (cactus) dari M.S garden hotel, (Tito, Daoz, Jumain, Yusry, kena perform kat sana, sebab tu tak leh join kita orang) sebab kereta cuma muat seorang je lagi. the others kena balik naik bus UMP la.



by this time, semua dah lapar semula, so, kami pergi melepak kat McD di beach...bertukar2 cerita, ingat2 semula waktu kami semua selalu travel sama2 untuk pergi pertandingan debat...huhuhu...those were the days...lepas tu, mereka hantar aku balik dan mereka pulang ke UMP.


Sunday: 05.04.09

aku tak sempat jumpa mereka...mereka train budak2 debat UMP pada sebelah pagi dan akan pulang ke destinasi masing2 selepas itu...Azwan ke Politeknik Sultan Azlan Shah, Raja Ke Karak dan Fendy ke KL...aku?...tetap dibumi Darul Makmur...bila agaknya akan jumpa mereka lagi..not too long I hope.

hari ini...hujan di sebelah pagi...tapi sekarang matahari dah terbit...bila hujan ...aku rindukan matahari, bila matahari muncul, aku rindukan bulan...such is life...

our memories of yesterday will last a lifetime
we'll take the best
forget the rest
and someday we'll find
these are
THE BEST OF TIMES
styx


aku...mendung tak bererti hujan...

13 comments:

Daoz said...

aah kan..just left one space jer lg in da car so 'we' chose TITO to be with 'us'..sigh~

addyaholix said...

kamu tak masukkan detik sms dari seseorang bertanya khabar kamu pon masa kamu tengok wayang tu. haha!

jumapx said...

ehmmm...mmg bes bila kwn lama dah xjumpa...tetiba muncul di depan rumah...he3

ala2 jejak kasih lak...hahahaha

amboi sttment daoz...pedas...jwb patung...he3

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

teacher!

tgk apa kueh bakar komen psal teacher kt blog sy.

yg entri anniversary tu ye.
jahat pnya kueh!

law said...

hmm..mmg teringin utk kuar lepak2 dgn mdm n senior2..

teringt plk msa first time p royal..best sgt2..

tp skg de peluang ka??huhu

a.b geldofg said...

dah pergi/sampai baru lah nak ajak2 aku....huh!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hehe. nk buat mcmana. sudah nsib begini la, teacher. memang byk yg rugi dari untung. masa, duit, hati, perasaann.. aishhh..manyak lugi wooo..

tapi takpe. moga yg rugi iu membuahkan hasil yg baik satu har nanti.

selamat kembali bekerja!~~
sesudah seronok libur, kan??

DrSam said...

rakan taulan yang memahami memang selalu menjadi tempat mencurah keluhan hati.

p/s: memang betul lah kamu ni baru 24!

budak_ORGANIK said...

tiba2 rasa terngiang2 kt telinga ini akan lagu fransica .SEKADAR DIPINGGIRAN tajuknynya..nape erkkk....

aloy_paradoks said...

bila panas,,aku tak suke...
bile hujan...aku basah...pun tak suke.

aloy_paradoks said...

Ye btul....mendung itu membuat gua selesa dan bahagia...

MASITA MD SHAH said...

madam bukan madam tau ari isnin lg ka??
hehehehe

Raja Azrul said...

propa..jangan lupa nanti karaoke!! mesti best!! tak sabar nie....