Friday, 27 March 2009

obsessi Sungai Lembing - edisi stress buster









Jumaat - 27.03.2009












aku stress...takde class...duduk dalam office sorang2...emo katanya...huhuhu...betul la tu...sebabnya...errr...tak perlu la beritahu...




by 11 am, aku dah takde mood nak buat apa2...hampir termuntah aku mark assignments...by 12 noon...phone dah ran out of battery...sorry la...tak leh nak reply the last sms tu...:-)





nasib baik si cactus phone...dia call office phone...tanya whether aku nak pergi lunch dengan mereka...ie: remedy, organik, alif ba ta. aku yang sedang boink, of course la kata ok...what am I...crazy???


after lunch, aku kata aku malas nak balik office...bukan ada apa pun...ada la meeting pukul 2.30...tapi meeting tu takde kena mengena dengan aku...dan centre ada buat kursus IELTS...pun aku tak terlibat...sebenarnya, aku tak volunteer pun untuk terlibat...hehe...tak tahu kenapa aku pergi office hari ni...ambil cuti lagi bagus...cuti aku masih banyak...lepas tolak untuk golden handshake, aku kira masih ada lebih kurang 45 hari...campur last year punya la...nasib baik aku takde cuti bersalin...kalau tak...2 semester aku akan bercuti ...best tu...




anyway...atas sebab2 psychology tu, kami semua bercadang untuk ke Sg lembing lagi...our all time favourite getaway place...saja je...dia orang kata nak ambil gambar...macam tak pernah ambil gambar kat sg lembing tu...ok la...sebab kami semua memang suka ambil gambar dan bergambar...hahaha



so...lepas Friday Prayers, kami ke sana...oh ya...sebab aku pakai baju kurung warna putih dan hitam, mereka semua pun tukar pakai baju warna putih...seragam la katakan...hence...the white dominated pics...


this one...dekat muka lombong...yup...the way into the famous underground mine...i think yang paling dalam di dunia...nak tahu berapa dalam, masuk la muzeum dia...


ni gambar dengan atos aku...yes, yang accident baru2 ni...dah ok dah...




ni dekat taman gantung babylon...kata Che Am, angkor watt, kata aku, chandi borobudor, kata life is a journey...well...actually its the remnants of the once glorious underground mine...yang kedua terbesar selepas underground mine di bolivia...nak lebih info...muzeum ok...






mereka saja antara sahabat2 aku yang masih ada di UMP sekarang. yang lain2 semuanya dah graduate. bila mereka pergi, aku akan keseorangan...huhuhu





dari kiri...
Jumain (Alif Ba Ta), Daoz (The Remedy), Tito (The Cactus), Yusry (Hidupku Suku Organik).

aku... much better now...

18 comments:

baincardin said...

unik btul tempat sini. classic utk fotografi. best.....:)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wahh. second pix tu. nice! mcm model la plak ek

wahyudimy said...

Awesome :-)

Sg lembing..hrm..
Someday,..

law said...

mdm xaci btol..bkn nk ajak pegi skali..dh nmpk sya kt bus stand td kn..

sya pn xpernah jejak kaki kt sg lembing 2 lg..

addyaholix said...

sungai lembing lagi?
dengan bangga saya bagi kamu title ikon sungai lembing!

bila mahu bawa saya?

maru said...

hi, saya silent reader blog nie.xpe kan...

sg lembing 2 katne? mcm best jer.

MaNuSiA_RuMiT said...

hubungan yang baik antara lecturer ngan anak murid
=)

a.b geldofg said...

wah! bst betul nampak

DrSam said...

siri kempen melawat Sungai Lembing memang memberi kesan yang begitu mendalam sekali. Terpanggil rasanya :)

aloy_paradoks said...

gua nak tambah stress kakak patung lagi.. Wahyudimy dah dtg majlis kecil gua semalam.
Lu cakap kalu die datang lu nak potong rambut..

hahahaha,,apa macam?

johnbean said...

wah2...borio korang ni.....

aloy_paradoks said...

gua mmg ada tangkap gambar dengan wahyu...
hahaha.. tapi takpe...kak patung tak payah potong rambut..
gua gurau je, karang potong rambut tak ayu pulak, tak mcm perempuan melayu terakhir yang anak akak cakap tu.. gua suke tengok orang rambut panjang ni..

aloy_paradoks said...

apa ertinya itu...

miezi said...

posing!!

budak_ORGANIK said...

iskkk...segan lak tngok pic feeling2 model tu..hahahahahah

jumapx said...

mdm...
pesal letak gamabr2 posing2 maut segala...hu3

segan lak he3

Jard The Great said...

sonok sakan korang ek? mcm adik-beradik ja aku tinguk.. hehehe..

Daoz said...

from us:every moment spent with u is a moment we treasure.loads of thanks madam!