Thursday, 26 March 2009

apisz...aku bayar hutang kau...

ni puisi yang aku hutang kat apisz...




dia yang hentikan masa


Ibarat puisi dari sang pujangga
bercerita tentang harapan
berbicara tentang cita2

Dia yang memetik kamera

Juga punya bahasa sendiri
Mencipta rasa serta tafsiran
Antara hati dan akal
kejujuran dan hati budi

bila dia memetik kamera

tiada ruang untuk masa berlalu
semua menjadi diam dan bisu
yang wujud cuma saat itu
yang ada hanya senyum itu
yang kekal cuma rasa itu

saat dia memetik kamera…
masa terhenti




14 comments:

apisz said...

muahahhahaha..akhirnya penantian aku berakhir...


rupenya sudah di bayar...

ni ynag cyg patung ni...ngeh ngeh ngeh...


p/s: kirim slama kat student2 ye..wakkakakak
nnt, aku belanja...


TQ so much!

apisz said...

suke ar puisi ko buat ni...


memetik kamera...wow...kena cita rasa aku...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

perkh..hebat la u, teacher. kagum!

teacher. need ur favor. tolong risik2 kan cara nk smbung master kt UMP tu. i nak buat Master of Technology Management (Project Management).

pleasseeee. kebuntuan mencari tempat.

a.b geldofg said...

jgn petik sgt....nanti bteri habis....

addyaholix said...

aku cuma mahu ada.
diantara masa dan juga ketika.

salam cendana!

niena kierana said...

nina nak try sambung eh...

bila dia mula memetik kamera..
kenangan tercipta..
memori terbina..
bila mula dia memetik kamera..
aku akan kekal bersama dengannya..
biarpun masa terus berlalu..
biarpun putusnya hubungan itu..
namun apa yang pasti..
bila dia mula memetik kamera...
keindahan semua terlukis..

jumapx said...

ya...
masa akan berhenti bila kamera di petik...

dan pastinya...
sebuah kenangan akan terakam...

wahyudi my said...

Puisi untuk krazer.jeles dengan krazer:-)

baincardin said...

Selamat menggelapkan diri anda esok! Selamat kesemuanya ya! :)

apa agaknya suasana patung dalam gelap?

~~~ kay ~~~ said...

nice!

have a lovely day

patungcendana said...

niena...

aku komen kat blog kau...tapi tak sure keluar atau tak...:-(

law said...

mdm..nice pic la..mmg memetik kamera masa terhenti..

tp...sape yg dk kt blkng 2??hahaha

niena kierana said...

dah kuar... sy pun tak tau napa patung tak leh komen..yg lain ok je.. :P

Sera-but said...

mala,
nice....
*will link to ur blog*

nura
http://nuraahmad.wordpress.com/
http://bberryetches.wordpress.com/
http://nuraahmad.tumblr.com/