Monday, 23 February 2009

sunday...default

Hari minggu…bosan…5am, aku dah terbangun…cuba sedaya upaya untuk tidur semula…tak boleh…so …bangun la…keluar tengok langit yang masih gelap, tengok embun di hujung daun…duduk atas swing sambil nak tunggu matahari terbit la kononnya...aku duduk lebih kurang 10 minit…aku lapar….at this hour???

Aku masuk…buat Nescafe…dan cari apa yang paling senang untuk aku makan…senang means…tak perlu tunggu lama2 ok…aku panaskan baked beans…breakfast time…5.50am …tak pernah aku makan time tu…tapi aku makan…and I could not stop…huhuhu…

Aku tahu…overeating akan membuat aku tertidur…and that’s precisely what happened…aku sediakan breakfast for the children…French toast…senang je…dan aku makan lagi…then aku minum Nescafe lagi…and at 9am…I fell asleep in front of the tv…sampai pukul 12.30…itu pun sebab izat kejutkan aku untuk beritahu dia nak pergi ke taman dengan kawan2 dia…kalau tak sure aku pengsan sampai petang…huhuhu…pergi mandi la…

Aku kemas rumah…half-heartedly…sebab aku masih mengantuk…side effect of overeating…so…aku minum Nescafe lagi…kenapa aku lapar lagi ni…this must be one of those days in which I have the craving to eat and eat and eat…and…this time aku makan maggie goreng…share dengan Jamee…of course…pukul 2 lebih, aku pengsan lagi…pukul 4 baru bangun…sebab aku dapat sms dari lily, minta tolong aku hantarkan baju dia ke rumah my mom in law…

Like a zombie…I drove to my mom in law’s house…tak jauh…3 km je…time cuti lily memang akan spend time kat sana…aku jumpa lily, tanya khabar, salam2, peluk2, then aku pergi grocery shopping…dan sebab aku takde mood nak masak, aku beli dinner untuk jamee and izat…

Cuci baju pulak…lapar lagi…huhuhu…makan biskut sambil tambah kandungan caffeine dalam darah aku …dan pengsan lagi…sampai 7.30pm…terlalu banyak makan, terlalu banyak caffeine, terlalu banyak tidur…I FELT SICK…that’s it…JANGAN MAKAN LAGI!!!!!!

Of course, aku tak boleh tidur semalam…4.30am baru aku rasa nak tidur…but what’s the point, 5am alarm aku akan berbunyi …kalau aku tidur juga sure tak boleh bangun…might as well pergi mandi terus…sedia untuk pergi kerja…kan best kalau hari ni masih Sunday…huhuhu…sekarang???...aku high…on caffeine and lack of sleep…and…no…hari ni aku belum makan ok…

Aku…rasa macam melayang2 dalam mode slow-motion.

7 comments:

~~~ kay ~~~ said...

me too addicted to coffee...
according to many doctors a lot of migraine headaches are caused by drinking to much caffeine...

miezi said...

eat sleep eat sleep..
what else to do on weekend ka?
appreciate every bit :D

wahyudimy said...

kehidupan seorang lecturer.hehe.aku terbayang hari minggunya cuma dengan lambakan assignment kena periksa.
Uh,camni aku nak jadi lecturer jgk la..:-)

ab geldofg said...

aku tau ko rindukan aku....sabar ye...nanti aku akan kmbali..utk sama2 mhirup ncfe

addyaholix said...

semalam juga hari yang bosan buat saya. langsung tak keluar walau makan sekalipon. bayangkan dari bangun tidur sampai masuk tidur saya cuma memerap dalam bilik. ermm!

F A R Y N said...

aku penah kena sindrom mcm ni but aku minum milo....mmg weng apa ntah ari tu...hehehehe

the guardian said...

better madam minum kopi radix dr minum nescafe... nescafe xbaik utk kesihatan.....haaaaa....