Tuesday, 24 February 2009

kalau kail panjang sejengkal...

pagi tadi on the way to work, sempat la aku dengar hot chat...kali mereka meminta pendengar mencadangkan tajuk yang sesuai untuk dijadikan topic hot chat mereka. salah seorang pendengar mencadangkan topic peribahasa atau pepatah yang menggambarkan diri sendiri...

interesting juga kan...so....aku terfikir2...apa peribahasa yang boleh aku guna untuk describe diri aku...

maka aku decide...peribahasa untuk diri aku ialah...

KALAU TAKUT DI LAMBUNG OMBAK...JANGAN BERUMAH DITEPI PANTAI.

kau orang punya???

aku...to the rest of the world...kalau kail panjang sejengkal...jangan lautan hendak didiuga...hehehe...walau pun lautan itu tidak bergelora...:-)

17 comments:

Mr Final said...

how bout kalo lutan tidak bergelora tp penuh naga???

jumapx said...

sebab tu mdm 1 day nak tinggal kat tepi bukit ala2 fraser hill...sebab mdm takut buat rumah kat tepi pantai...takut di lambung ombak...ha3

Dato Paduka Masri said...

ok...

jawapan aku senang je...

"Tepuk Dada Tanya Selera"...

Coolllllll!!!!!

~~~ kay ~~~ said...

kalau tahu lautan tu dalam..kenapa guna kail yg sejengkal jugak.. siapkanlah tali yg panjang kan...

kalau takut dilanda rindu, jangan berumah di tepian kasih...
heheheeee...

have a lovely day!

addyaholix said...

jap nak contact karam singh walia. dia lebih faham dari kita orang melayu. haha!

ab geldofg said...

kalau ada mamat melayu suka sama minat punjabi....aku ckp mcm ni


kalau kail sjengkal jgn d duga lautan dlm

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

akak pun dengar sama gak kat hot fm pagi tadik, macam-macam yang dia orang cadangkan

marissa norfis said...

"yang bulat tidak datang menggolek, yang pipih tidak datang melayang" hmmm..klu nk something bukan senang kna strive for it kan madam...


p/s:newey,u've been tagged..haha..check it out

Mr Final said...

re: I rase now bagai telur dihujung tanduk

DrSam said...

dari dulu...kini... dan selamanya..

alang-alang menyeluk pekasam...

azwan bamadhaj said...

re: i x sangka pulak pada hemat u persahabatan itu putus,

coz 4 me, friendship last forever,

but what can i say, u always write your own destiny rite....

such is life...

sH@h @nDy said...

hangat-hangat tahi ayam, hangat lagi tahi itik... hihi..
madam rajin betulkan update blog...

maoh said...

kecil tapak tangan, jangan tapak kaki ditadah...

mdm dh kena tag....
lalalaa...~

Atan said...

nak tau jawapan? ..fikir sendiri sama ada mahu tanggung risiko atau tidak

Atan said...

di mana ada gula di situ ada nes dengan semut

sH@h @nDy said...

da kering da...insyallah da insaf n xkan bwk laju2 da....no comment about de updating blog...hihi...

F A R Y N said...

aku punya :

jinak-jinak merpati..hahaha

jgn ingat aku sempoi senang nak ngap...lalalalala