Tuesday, 30 December 2008

typical

30.12.08 - ini kisah pagi tadi…sewaktu aku dalam perjalanan ke tempat kerja. Hari ni, first day kuliah, dan, as my luck has it, I left my timetable in a sealed box waiting to be opened in my new office…lack of judgement on my part…huhuhu


Sebab ini timetable baru, maka aku belum hafal lagi kelas dan masanya. Aku tak sure whether aku ada kelas 8am atau tidak. Mau tak mau, aku terpaksa la pecut pagi2 buta ke tempat kerja…so that aku boleh check timetable dan tak miss my 8am class…hopefully takde la

Aku keluar rumah 7.20…isi petrol dan terus memecut 130kmj sepanjang highway gambang….banyak lah lori dan kereta yang aku overtake…plus beberapa kutukan dalam hati terhadap drivers yang memandu 80km sejam…tapi tak reti2 nak masuk lane kiri…TYPICAL!!!..pagi2 buta dah nak makan angin...kata hati aku...pakcik ni cari rumah sewa ke....tambah minda aku...


At one point, aku potong sebuah kereta Mercedes…di pandu oleh seorang lelaki…yang aku pasti mempunyai ego yang lebih tinggi dari Mt Everest…beberapa saat kemudian dia tiba2 potong aku semula …dan stay depan kereta aku…apa masalah dia…so aku potong semula…dia ulang benda yang sama…motif?...dia ingat aku nak race dengan dia ke…hey...aku cuma nak cepat je la…bloody moron!!!!...jerit aku dalam hati....shut up and hit the gas...kata minda pula....dua2 tak membantu...huhuhu


Conclusion aku…either dia tercabar kerana di potong oleh seorang wanita cun...hehehe... atau dia tercabar kerana kereta Mercedes nya di potong oleh Atos hitam yang comel…TYPICAL!!!

Aku sampai campus 7.55. terus aku ke ofis lama, nak check timetable kat e-community…no such luck…computer semua dah diangkut ke bangunan pejabat baru…huhuhu…aku berlari ke kereta, ambil laptop dan terus online… memang aku ada kelas pukul 8…TYPICAL!!!!!!...kat blok W pulak tu… blok yang agak jauh dari ofis...subject…critical thinking through literature…

Aku terus campak computer ke seat belakang kereta, dan pecut pula ke Blok W…sambil otak aku ligat buat impromptu lesson plan untuk kelas tu…

Aku lambat 10 minit…tak pe…aku betulkan rambut aku yang messy, took a deep breath, gathered all my positive vibes, put on my 6 million dollar smile and welcomed the students to my class…PIECE OF CAKE...the world is a stage after all…

LIHAT LAH DUNIA!!!…AKU ANAK WAYANG!!!

7 comments:

DrSam said...

salam,

In the beginning life was rendered in B&W. We, the artists paint it to be full of color and become so wonderful.

sekali-sekala syok juga bila boleh berkongsi ilmu dengan anak bangsa.

addyaholix said...

haha i luv dat word.
TYPICAL! haha

harap dapat masuk kelas u!

redzuwan said...

haha..madam 145km/h with ur Atoz la....

FendyHekka said...

and the conclusion is very typical of u... ha3. sabr jer la...

WanHidayat said...

Salam Mdm...salam maal hijrah dan selamat tahun baru....

Tu dia....i miss ur Atos chomell tuh....I drive waktu naik genting walaupun u tahu I tak berlesen kan...

I pun anak wayang gak...tehn sampai ke Jalan Duta...berani mati...

You rock mdm.....Hidup Scorpio !!!!

L. Asadullah said...

fast & furious?

perhaps its late & levitate haha

L. Asadullah said...

fast & furious?

perhaps its late & levitate haha