Tuesday, 9 December 2008

lady, you rock!!!

Retrieved from: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=1208&pub=Utusan_Malaysia&sec=Keluarga&pg=ke_05.htm

Istimewanya wanita bernama Wook

‘KETIKA saya dan jurugambar Fauzi Baharuddin tiba di perkarangan rumah Wook Kundur, 106 dan pasangannya Mohd. Nor Musa, 37, hujan turun renyai-renyai.’…



First. Kenapa aku focus pada artikel ni?

Bukan apa. Semua bermula pada 06.12.08, sewaktu 9.3.6.3, notasi, remedy dan aku menghantar cactus ke LCCT sebab dia nak pulang bercuti ke Bintulu.

Masa kami sedang lepak2 having breakfast kat McDonalds, 9.3.6.3. tiba2 bertanya whether aku pernah baca pasal wanita bernama Wook ni.

Aku kata...I tak pernah dengar pun nama dia…

so...9.3.6.3 pun berilah summary pasal Pn Wook ni…

katanya... wanita ni dah berusia seratus lebih, dan husbandnya berusia 30 lebih…

huh…tercabar rasa ego aku mendengarnya…lebih mencabar, ini perkahwinannya yang ke 22…huhuhu…down kejap

Then, kami terus mencari newspaper yang ada kat situ sebab mereka semua beria2 nak tunjuk kat aku article tu…tapi tak jumpa pulak.

Tak pe,... kata 9.3.6.3...kat dlm laptop I ada . Balik nanti kita tengok…

gigih sungguh mereka mencabar ego aku…sampai di rumah, 9.3.6.3 pun terus on kan laptop nya…

aku bertanya…u all ni beria2 nak tunjuk kat I sebab apa?

Sebagai motivasi... kata mereka.

Ok la…aku boleh terima jawapan tu. Memang aku agak kagum dengan Pn Wook ni…walaupun aku tak de la bercita2 nak kawin lagi masa umur 100 tahun kan…still, aku rasa Pn Wook seorang wanita yang hebat…patut menjadi inspirasi kepada semua wanita…seperti kata penulis…

‘Bagi saya dia ikon wanita Melayu sejati yang bijak mengatur hidupnya termasuk menjerat hati lelaki.’

lady, you rock!!!

aku??? masih menunggu jodoh datang bergolek…huhuhu


secondly, malam aidiladha, my mom in law (dia still my mom in law kan?) buat kenduri kat rumah dia…tapi mak andak tak de pulak kali ni…hehehe…selamat aku. ..

anyway, kali ni aku bersua pula dengan balu kepada salah seorang abang ipar aku…kak Sal namanya…baru sampai dari Muadzam. Dia mendukung seorang bayi…

baby siapa ni?..kata aku…

baby aku la…kata kak Sal…baru 40 hari umur dia…

speechless terus aku…the last time aku jumpa dia di rumahnya di Keratung, 6 atau 7 tahun yang lalu…masa tu, memang dia dah berkahwin semula, tapi takde anak …sekarang aku confused, ni dengan husband yang sama atau husband lain pulak…tapi, aku tak tahu macam mana nak bertanya tanpa membuat dia tersinggung, so…aku senyum je la…when in doubt, smile…

aku bertanya…kak sal sekarang umur berapa?...

48 …katanya…

Oh…aku menganggukkan kepala…tanda setuju atau tanda faham, aku sendiri pun tak tahu.

Lantas kak sal menambah…perempuan sekarang umur 50 pun boleh dapat anak lagi, Mala…kak Sal bahagia sekarang, engkau tak nak bahagia ke?…tak pe, engkau ada banyak masa lagi…

huh? Masa ???..untuk apa tu???...kata aku dalam minda…

malas la kak Sal…dah biasa hidup sendiri…kata aku dalam reality…

tapi sekali lagi aku rasa ego aku yang setinggi gunung everest ni hampir roboh…

hebat jugak bekas kakak ipar aku ni…walaupun tak la sehebat Pn Wook…tapi masih hebat…sekali lagi aku berkata

lady, you rock!!!

aku???...berani ke tangkap kalau jodoh datang bergolek…

6 comments:

wahyudimy said...

so,berani ke?

maoh said...

u go girl..!!
ahaks.

addyaholix said...

haha u rock!

macik wook hebatkan? haha =)

redzuwan said...

mdm.. u kena advertise la.. "sesapa nak kwen dengan patung cendana, kena bergolek depan keta ATOZ Hitam" mesti ramai nak golek2....

Daoz said...

sory 2 disappoint u tp we all go on sat the 13th,so i xde la on mon.surely i nk pegi brkfast dgn u tp i still in kl meeting faizal tahir dat time.ops,sori 2 disappoint u again.

Daoz said...

cant reli see la mdm,u ade webcam x?haha.sokey mdm,nnt i say hi 2 him on ur behalf.as if i akn jupe dia in person je kn,dr kejauhan je la i tgok nnt.