Tuesday, 16 December 2008

bercinta bagai nak rak...

ini hot chat yang aku dengar pagi tadi...on the way to work...tajuknya 'bercinta bagai nak rak...kawin dengan orang lain.'

caller # 1...perempuan

katanya dia bercinta dengan lelaki A selama 3 tahun, kemudian putus. then, dia bertunang dengan lelaki B, dah nak kawin. tiba2, jumpa semula lelaki A and ended up kawin dengan lelaki A.

FBI - confused

aku...bercinta dari umur 16 dengan lelaki A, kawin masa 25 dengan lelaki A, menjadi balu pada usia 29 dengan lelaki A...huhuhu...buang masa je bercinta lama2.... kesian pada lelaki B...dipergunakan tanpa belas kasihan

caller # 2...lelaki

this one, bercinta dengan perempuan A selama 10 tahun. then, dua2 start kerja di Kuala Lumpur, agaknya perempuan tu terkena 'cultural shock'...lalu terputus lah hubungan mereka. next, dia bertunang dengan B and C...tak jadi, lastly bertunang kali ke 4, baru kawin dengan his present wife. tapi, katanya, isterinya tahu pasal perempuan A ni...first love dia, malah dia tunjuk lagi gambar A kepada isterinya...

FBI - aku bakar semua gambar2 lama aku...

aku...salute kat wife dia...kalau aku, sure merajuk dua tahun...kalau tak pun, aku tunjuk pulak gambar ex-boyfriend aku...tengok dia suka tak...

caller # 3...lelaki

this one lagi havoc...bercinta dengan perempuan A selama beberapa tahun, bekerja di tempat yang sama...plan untuk kawin...so semua belanja si A dia tanggung, dari makan minum, sewa rumah, transport etc, semua si lelaki tanggung. then, beberapa bulan sebelum bertunang, si A ada affair dengan husband orang (B) yang kerja at the same office. yang lebih havoc, kata lelaki tu, si A tak pulak kawin dengan lelaki B, tapi ended up kawin dengan lelaki bujang yang lain...C.

FBI - kalau berkorban tu biarlah berpada2

aku...# 1 - which moron would marry a woman like that???
# 2 - berkorban, samada dari segi wang ringgit, masa atau tenaga, biar lah in moderation...kalau bercinta tu jangan sampai tak ingat dunia...paling penting, jangan korbankan persahabatan kerana cinta...tak semestinya, orang yang dicintai sekarang adalah orang yang akan menjadi teman hidup...nanti...bila cinta dah pudar, baru sibuk nak contact semula sahabat yang di neglect...just who the hell do you think you are...that's not how my friendship works...

3 comments:

WanHidayat said...

Hi mdm....I'm alive...stilllll....just been busy even now...suka baca mdm puca entry nih...sakit perut sy dibuatnya...sbb ketawa...but i don't know to what i laughed at??...mdm apa khabar...

Ermmm...blog mdm semakin vogue...i loikee!!!1

redzuwan said...

mdm:i'm pun observer gak..my skulmate, unimate, hampir semua camtu..nerkepit kat cafe pun bagai nak rak...pinang yang terbelah dua pun kalah, memang betul JODOH DITANGAN TUHAN, agreed 120%, tak payah nak beriya..kalau jodoh dah sampai adalah tu...x perlu mengejar jodoh...

mdm tak sabar i nak tgk jodoh u yg akan bergolek tu...

Mr Final said...

wah.. mdm blog nih bersalin kulit nampak... huhu...