Saturday, 1 November 2008

Ombak bukan biru - chapter 4 : twinkle away



Ombak yang menjamah kakiku sekali takkan dapat kukenali lagi.

Dari Japenese Tea-house dan botanical garden, kami berpindah ke Colmar Tropicale, ie: the French village...dari jauh sudah kelihatan castle yang ala2 rapunzel...huhuhu...walaupun rapunzel tu bukan french...

tak banyak gambar yang dapat di ambil disini sebab my cellphone ran out of batterry...so did the camera...typical...i dah charge the camera last night, tapi ada orang guna untuk sessi photography...sebab tu dah habis...kata remedy

Kalau tahu kita nak datang sini, boleh bawak baju banyak2, boleh buat ambil gambar...kata cactus...motif???...aku senyum je la...impy pun agak speechless dengar statement cactus tu...

On the way balik, kami main game (cactus punya)...jika kamu boleh memilih nama tempat sebagai nama kamu, what would it be?...u have 3 minutes to think...oh...tempatnya can be dalam or luar negara.

So...kami pun memerah otak untuk cuba mencari nama2 tempat yang agak menarik...remedy memilih atlantis, cactus...aku seriously tak ingat apa nama yamg dipilih...tempat yang agak exotic rasa aku...(sure kena comment dengan laha sebab lupa ni...huhuhu), aku...contemplated majapahit but in the end aku sebut...seri jaya...hehehe....anugerah nama yang paling best dan sesuai dengan ownernya dimenangi oleh impy yang memilih nama....JANDA BAIK...hahahahaha...gitu......


At this very moment, tadika depan rumah aku ada hari ucapan dan penghargaan...mc nya mengingatkan aku pada puan hew...ala...cikgu dalam Lat punya kampung boy tu...kenapa...sebab cara mereka bercakap sama....’terimakasih kepada anak2 yang sangat comel...’,baca dengan nada Puan Hew ok....cactus... tapi memang cute semua kanak2 tu...aku boleh nampak persembahan mereka dari rumah aku...salute...bukan senang nak suruh budak2 naik stage and perform...memerlukan keberanian dan confidence level yang tinggi...

Anyway...itu saja catatan perjalanan kami kali ini....next trip...ZOO NEGARA....siapa nak ikut...sometime around early december...memang aku plan nak bawa my kids to the zoo...

oh...ada lagi...epilogue...hehehe...next entry la...

tinggallah sejuta pesona, keindahan dan keagungan...

ku tepis mellow di hatiku

yang hadir setiap waktu

ku benci illusi dari mu

yang diam membisu...

7 comments:

wahyudimy said...

im not sure if im the right person to get others attention.-,but i still offering my friendship so we can shake hand when we meet.
saya perlukan kawan seperti kamu.
dan salam buat kawan kawan kamu ya.

Daoz said...

it's detroit mdm,tito's name.not to forget mine r also roswell,brooklyn n tennessee.haha.

i know wut u had in mind.'gila kuasa' isn't it?haha.who cares.

btw,salam wahyudimy.

Otit said...

laha.

oooo..x ingat la.
and.
fyi,
Detroit is nothing exotic.
Exotic club kot ade kt ctu.
Detroit is another metropolis dekt2 dgn NY.
hmmm..

another laha.

FendyHekka said...

huh simple things that i wanna say,


NAK IKUT PI ZOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!


p/s: hanya berlaku kalo diajak n ada masa lapang.

azwan bamadhaj said...

ku sambut mellow dari hatimu,
yang kau tepis dari dirimu,
ilusi dari diriku,
pasti akan hadir jua saban waktu...

WanHidayat said...

Mdm....it's unlike u had short vocation in Malaysia...where is it???...hahahaha

Bila nak pi Zoo???

Raja Azrul said...

metafora nya bahasa...

hehehe..u jangan nak mengada tak datang reunion kami...

bawak sekali, tito, daoz, jumain, hafizul tue...

any prob, msg i, bukan msg kawan i..ngerti?? hehehe