Sunday, 9 November 2008

mirage : di saat angin berbicara









Dalam sepi aku berbicara,
bicara bahasa angin...









kali ini...angin meniup kami lebih jauh ke arah matahari terbit...Kemasik nama tempatnya...nama yang lebih exotic dari Detroit...hehehe...



Primary objective...hantar remedy balik ke rumah...secondary objectives...pergi mesra mall yang baru dibuka kat kerteh, pergi beach... aku ada ajak anak2 aku ikut sama, tapi dia orang semua dah ada plan dengan kawan2...huhuhu...never mind, in dec, we shall grace Zoo Negara with our presence...



perjalanan sepatutnya bermula jam 10 am...aku sampai ke kk2 tepat pada waktunya, tapi, biasa la...warga2 m40 kan suka melawa, make up saja dah hampir 45 minit...terutama si notasi dan errr...janda baik..i mean impy tu... takpe la...budak2 lelaki...




so in the end...pkl 11,30 baru kami start the journey...consisting of me, notasi (co-pilot lagi), remedy, organik and cactus in my batmobil and master of devil, nota kematian, alif ba ta, impy dan khalis...(dia ni tak de blog...so kena guna nama asal...) dalam sebuah lagi kereta...




seperti biasa, perjalanan dalam kereta aku akan di iringi oleh perbincangan2 ilmiah dalam bentuk debat, discussion serta riddles dalam subject herbology (fav remedy...dia perasan dia hermione dlm harry potter), anatomy(favourite notasi), psychology, history geography, general knowledge..nearly everything except rocket science... kiranya we all memang all rounder la...plus sessi laha melaha each other...sessi wajib tu..ok..first stop...Mesra mall...walaupun
masih banyak kedai yang belum dibuka...




ps: semua extract puisi dalam siri ini di ambil dari ' life is a journey'...without permission yet...ni kira minta permission la...

6 comments:

FendyHekka said...

madam u curi2 kawan u pny poem tu dia xmara ke? kang kene saman rm2.5million 25 sen kang br u tahu.
btw.... I'M FIRST TO COMMENT!!!!!!!! HA3

FendyHekka said...

Huh jgn la tanya.mana la tau u ada tengku, sultan, duke, lord or putera mana2 ker dalam store. hu3.

budak_ORGANIK said...

uhumm.....nmpaknya ade org telah membetolkan kesilapan ....

paris terkilan sesangat....**sambil mengesat air mata disebalik spek mata besar kaler putih....

tentang ku... said...

madam..happy belated birthday to u..!! thanks for the wish!
"terima kasih atas statement yg berkaitan tu...!"

nota.kematian said...

happy belated birthday mdm.
hehehe...

kereta mdm berilmiah kan,

kereta kami berkaraoke dan berpuisi,
end up tiga tiga pengsan kat belakang...

adeh ~

Kadrieana Zahiera Yasin said...

tue sebab busan sangat lah nota..

tue yang sampai tumbang 3 3 org tue...wakakakkakaka..kena kejar ngan nota lepas nie....